Teraz jest Pt wrz 10, 2010 4:58 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: Znaq87 Blog
PostNapisane: Pn paź 26, 2009 12:44 pm 
Nowicjusz
Nowicjusz

Witam, mam na imie Wojciech, mieszkam w Bielsku-Białej, w pokera gram od Maja 2009. Jako ze ucze sie zaocznie i nigdzie na stałe nie pracuje to czasu mam az za duzo.

Zainteresowałem się tą wspaniała grą oglądając u kumpla w TV jakiś turniej pokerowy. Kilka dni później udało mi się wygrać w zakładach sportowych online kilka groszy. Zauważalnym ze u bukmachera (Betsson) u którego stawiam zakłady jest również soft pokera. Postanowiłem wiec przelać kilka złotych (30) i spróbować swoich sil. Była to dla mnie świetna zabawa a pieniądze wpłacane na konto traktowałem jako zapłatę za dobrą rozrywkę. Przez około miesiąc grałem sobie w pokerka wygrywając parę $$$ a następnie przegrywając wszystko na wyższych stawkach.. w końcu takie było założenie (to tylko rozrywka a nie źródło dochodu).

Pewnego pięknego ranka mając wygrane kilka $$$ postanowiłem za prawie polowe swojego "bankrora" rozegrać turniej z wpisowym 11$ na ponad 200 osób... ku zdziwieniu wszystkich udało mi się ten turniej "prawie" wygrać (prawie bo gdy doszło do pojedynku 1 vs 1 wyłączyli serwery i podzielili nagrodę miedzy mnie a pewnego Cypryjczyka) dostałem wtedy ponad 600$ i była to do tej pory moja najwyższa jednorazowa wygrana, oczywiście całość wypłaciłem i zacząłem od nowa grę od 10pln. Od tamtego turnieju dużo zmieniło się w mojej mentalności i samej grze w pokera. Zacząłem z 10pln regularnie robić miesiąc w miesiąc ponad 1000pln. Z gry czerpałem zabawę i pieniądze. Udało mi się wygrać kilka turniejów z wpisowym od 0-5$ za każdym razem wypłacając całą sumę i próbując od nowa z 10 pln (poza pierwsza wplata nigdy nie wpłaciłem więcej niż 10pln).

Pod koniec września miałem remont w mieszkaniu i musiałem wyprowadzić się na prawie 2 tygodnie do rodziny na wieś. Mailem tam dobre warunki do gry, dużo spokoju i jeszcze więcej czasu niż normalnie. Tam oszołomiony świerzym wiejskim powietrzem ;) postanowiłem doskonalić swoja grę. Zacząłem przeglądać rożne fora pokerowe, czytać artykuły, oglądać filmy, różni ludzie analizowali moje rozdania wytykając mi nie raz kilka błędów. Wziąłem te rady do siebie i zmieniłem trochę styl gry... co się okazało?? Okazało się ze od tamtej pory nie udało mi się wypłacić ani 1pln!!! Sam nie wiem co się dzieje, nie potrafię tego ogarnąć......

Niestety od paru dni zacząłem szukać pracy na 1/2 etatu bo pieniążki się powoli kończą a poker przestał ich dostarczać. Stalo się również najgorsze, chęć wygrywania pieniędzy przewyższyła już radość z gry (której i tak nie brakuje).

Zaczynam pisać tego bloga z nudów mając na koncie pokerowym 0$ ale także aby uporządkować swoją gre. Za godzinkę po obiadku wybieram się do centrum złozyc kilka CV i wplacic 10 pln na konto. O moich dzisiejszych wyczynach napewno poinformuje was na tym forum

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Znaq87 Blog
PostNapisane: Śr paź 28, 2009 11:00 pm 
Bywalec
Bywalec

Nieźle:) Skoro dobrze idą Ci mtt, mógłbyś próbować swoich sił w wielu darmowych turniejach, bądź w różnych ligach z pulą dodaną. Rozumiem że nie zamierzasz budować bankrollu i grasz w większości dla zabawy, więc takie rozwiązanie byłoby dla Ciebie najlepsze a fora pokerowe aż pękają od darmowych turków :)

Pycha to mój ulubiony grzech...

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lis 06, 2009 11:58 am 
Nowicjusz
Nowicjusz

Ponad tydzień miną od mojego pierwszego wpisu.... czas coś skrobnąć

W pokerze niestety większych sukcesów nie udało mi się odnotować, jedyne z czego mogę być zadowolony to ponad 80% zwycięstw w turniejach double or nothing. Dochodzę powoli do wniosków ze specyfikacja tych turniejów pozwala na osiągniecie blisko 90% skuteczności grając praktycznie "bez reki".

Ogólny bilans to jednak kolejne 0 a to ze względu na licznie przegrane duże turnieje. Coś ostatnio szczęścia nie mam do tych turniejów, zazwyczaj odpadam gdy blindy staja się nieprzyjemne i wykonuje kolejną akcje bez ręki by nie stracić kontaktu z przeciwnikami. Gdy już uda mi się zbudować fajny stack nadchodzi jeden krytyczny moment i przeciwnik na river kompletuje strita lub fulla z 10% szans. Ale co ja wam będę pisał, każdemu w końcu zdążają się takie sytuacje. Niestety nie mogę wszystkiego zwalić na brak szczęścia, nadal zdarza mi się popełniać głupie błędy które eliminują mnie pośrednio lub bezpośrednio z turniejów.

Ostatnio mam takie swoje małe marzenie: dostać prace w kafejce internetowej... wyobraźcie sobie to... siedzi taki typek przy kompie, gra w pokera a kaska leci bez względu na wyniki :D ehhhh.. szkoda tylko ze ten biznes już prawie znikną

Nie będę się więcej rozpisywał żeby nie zanudzić znowu... pozdro

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lis 06, 2009 12:45 pm 
Admin
Admin

Cytuj:
Ostatnio mam takie swoje małe marzenie: dostać prace w kafejce internetowej... wyobraźcie sobie to... siedzi taki typek przy kompie, gra w pokera a kaska leci bez względu na wyniki :D ehhhh.. szkoda tylko ze ten biznes już prawie znikną

Jeszcze nic straconego, możesz sobie jeszcze znaleźć jakiś fach dający pdoobne możliwości:
:ptaszek: stróż nocny na parkingu, w budce podłączasz neta i grasz
:ptaszek: centrum monitoringu
:ptaszek: wiele posad urzędów państwowych, podmień pasjansa na poker
:ptaszek: oj znajdzie się jeszcze trochę

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lis 06, 2009 1:44 pm 
Bywalec
Bywalec

Z mojego doświadczenia gra dłuższa niż 4 godziny dziennie przynosi mniej zysków niż dwie sesje po 1.5-2h dziennie.

Pycha to mój ulubiony grzech...

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 10:22 am 
Nowicjusz
Nowicjusz

PRAWIE ... robi jednak różnicę

Nie pisałem nic ostatnio bo... bo mi się nie chciało. W sumie ostatnio nawet coś tam napisałem ale jak miałem wysyłać to komp mi się zwiesił i się tylko wnerwiłem.

Tak jak w temacie. Od ostatniego wpisu było z moim pokerem całkiem nieźle, ale za każdym razem czegoś zabrakło. Najpierw, czego najbardziej żałuje, zająłem 4 miejsce w turnieju za 2$ na 700 osób inkasując 100$ (na ft wchodziłem jako short z 5BB, ale udało mi się wyrobić 400K żetonów i w pewnym momencie zajmowałem pierwsze miejsce... masakra, przegrałem jak totalny fisch, po prostu rozdałem za darmo zetony). Potem miałem jeszcze kilka ciekawych turniejów ale za każdym razem odpadałem na poczatku kasy. Ogólnie udało mi się wypłacić w ostatnie 10 dni 600 PLN, tak wiec jak na takiego fischa jak ja to całkiem niezły wynik... ale... ale... to nie tak miało być

Poza tym to przeniosłem się od początku tego tygodnia z Betssona na Expekta. Wygląd stołu całkiem przyjemny choć do betssona to oczywiście nie ma nawet co porównywać. Jedno co mnie denerwuje w tym pokerromie to to ze żeby zając płatne miejsce w turnieju freezout potrzeba aż 2h 30 min gry, na betssonie było to nie cale 2h. Z pozytywów to najbardziej przypadł mi do gustu turniej dla polaków za 5$ z dodaną pulą 300$. Startuje tam średnio 70 osób wiec wychodzi na to ze dodana pula prawie podwaja wpisowe (super sprawa ten turniej, szczególnie ze na 2 starty 2 razy bylem w kasie.. polecam) ...acha, jak by ktos byl zainteresowany tym turniejem to odbywa sie on chyba co drugi dzien od wtorku o 20.00

Z ciekawostek mogę jeszcze dodać ze w ostatnie 10dni zaliczyłem 3 razy pokera, w tym raz królewskiego na floopie!!! :)

pozdrawiam i zycze $$$$$$$

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 1:49 pm 
Bywalec
Bywalec

Sam nic jeszcze w pokerze wielkiego nie osiągnąłem ale jednak mam tak że słucham się lepszych pokerzystów ode mnie, a ci zgodnie mi mówili " nie graj nigdy o ITM, zawsze walcz tylko i wyłącznie o pierwsze miejsce". Wpoiłem sobie tą zasadę co daje wymierne korzyści, nie boję się już coinflipa na bubble i często w tej fazie buduję solidny stack bez SD, dlatego tobie również przekazuje to radę, może też z niej skorzystasz i dobrze na tym wyjdziesz :)
Akurat gram challange ( możesz poczytać o nim na blogu) i jestem w nim w podobnym miejscu jak ty może nawet trochę bliżej ?
W każdym razie będę tutaj zaglądał i sprawdzał jak ci idzie :)
Na Expekt jak tylko podreperuję rolla dołączę do ciebie w turkach dla polaków, :)
Powodzenia :)

Zobacz profil  Offline

Wszystkie czasy w strefie UTC