Teraz jest Pt lip 30, 2010 9:33 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: 2$ freezout
PostNapisane: So lut 13, 2010 9:55 am 
Bywalec
Bywalec

Po pierwsze to nie zauważyłem jednego limpera tutaj i mój bet PF zbyt mały raczej.

Ok ale do rzeczy:
Mój image raczej dość murkowaty bo miałem zero grywalnych rąk od początku turnieju, czasem coś tam przystealowałem ale to raz na jakiś czas tylko. Skót do dość solidny gracz grający raczej pokera agresywnego, nie raczej starał się grać HU postflop toteż jego zasięg jest tu dość ciężki do oceny bo z jednej strony może tak grać chcąc zostać w HU ale jego zasięg to na pewno AK KQ AQ AA KK QQ czyli ręce gdzie mam flipa lub jestem w plecy i na takie ręce tutaj bym go obstawiał, fold eq nie mam już żadnego i dlatego pytanie czy lepiej to odpuścić jeszcze i szukać lepszego spota?

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$2.00+$0.20

Stacks:
UTG (1,520)
UTG+1 (3,390)
MP1 (4,855)
MP2 (2,895)
CO (2,670)
Hero (BTN) (2,140)
SB (2,110)
BB (2,060)

Blinds: 30/60

Pre-Flop: (90, 8 players) Hero is BTN J :spade: J :diamond:
2 folds, MP1 calls 60, 1 fold, CO calls 60, Hero raises to 199, SB raises to 799, 1 fold, MP1 folds, CO folds, Hero folds

Final Pot: 1,178

SB wins 1,178 (net +379)

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: 2$ freezout
PostNapisane: Pn lut 15, 2010 2:39 am 
Ekspert
Ekspert

Myślę, że zagrane dobrze. Zagrał bardzo wysokiego 3beta (może to oznaczać mocną rękę albo niski pocket i próbę izolacji/kradzieży - ale pewnie 65/35), który nas w przypadku wejścia commituje i oznacza stackowanie. Jeżeli jego 3bet range jest taki wąski to nawet nie ma o czym gadać.

Generalnie unikam stackowania preflop z waletami na tym etapie gry. Chyba, że na blindzie siedzi luźny gracz, który lubi z blindów 3betować albo mam inny konkretny read to wtedy w to wchodzę. Tutaj raczej sensu nie widzę. Sam oceniając jego range widzisz, że byłoby to EV-. Inna sprawa, że gdybym miał 10bb mniej to wtedy mój punkt widzenia uległby zmianie. Wtedy poszukuję sytuacji na stackowanie i double. Tutaj chyba jeszcze nie, jeśli już to bardzo rzadko.

Preflop co sam zauważyłeś za niski raise.

Aby opanować grę w pokera i czerpać z niej dochody, trzeba najpierw nauczyć się cierpliwości i dyscypliny, ponieważ brak którejkolwiek z tych cech oznacza pewną klęskę bez względu na inne talenty czy dobre passy.

Kliknij na jeden z poniższych linków i:
:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: 2$ freezout
PostNapisane: So lut 27, 2010 10:30 pm 
Aktywny
Aktywny

Na późnych pozycjach ciężko to zrzucić. Ja bym chyba jednak dał allina. Jeśli akcja by była na EP to wtedy można foldować.

Zobacz profil  Offline

Wszystkie czasy w strefie UTC