Obstawianie.com

Teraz jest Pt lis 21, 2008 5:24 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fokus - Pokus ;)
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 9:32 am 
Full House
Full House

Tak wiele blogów powstało ostatnio, że i ja postanowiłem założyć swój własny blog. Przygodę z pokerem zacząłem trzy lata temu po zdanej maturze ;) Miałem sporo czasu, wię za namową szwagra postanowiłem spróbować sił w tej grze. W 15 minut poznałem zasady gry i usiadłem do stolika "for fun". Szło mi całkiem nieźle, więc wieczorem postanowiłem zagrać w pierwszym moim turnieju freerol, gdzie mogłem już zarobić prawdziwe pieniądze. Oczywiście można było się spodziewć, że szybko odpadne. W końcu nie miałem pojęcia o tej grze. Kilka kolejnych dni bez sukcesu spowodawało, że szybko zrezygnowałem.

Minęło naprawdę dużo czasu, po którym sam, bez niczyjej namowy, postanowiłem wrócić. A stało się to cztery miesiące temu, ok 15 lutego 2008 roku. Ten dzień był przełomowy w moim życiu :P Przeglądając internet natknąłem się na reklamę CelebPoker. Postanowiłem zajrzeć i zobaczyć jak to wygląda. Trochę poczytałem, następnie zarejestrowałem się i ściągnąłem program do gry w pokera. Przypomniałem sobie zasady gry w odmianę Texas Holdem i postanowiłem spróbować w turnieju freerol. Oczywiście znowu bez sukcesu. Ale tym razem nie zrezygnowałem tak szybko. Zacząłem szukać informacji na temat tej gry i tak natknąłem się na forumpokerowe.com . To tutaj poznałem pierwsze zasady, dzięki którym zacząłem wygrywać. Strategia sss zaczęła przynosić korzyści. W kilku darmowych turniejach zająłem płatne miejsca, co zmotywowało mnie do dalszego czytania artykułów szkoleniowych i opini forumowiczów. Moje największe jak dotąd osiągnięcie, to wygrany freerol na CelebPoker z pulą 150 euro. Mój bankroll stopniowo wzrastał i topniał przez głupie decyzje. Niestety muszę się nauczyć cierpliwości, bo bez tego ani rusz. Na dzień dzisiejszy gram na CelebPoker i sporadycznie na BestPoker, jednak wkrótce chcę poszerzyć swoje horyzonty o inne pokerroomy. Mam nadzieję, że częściej będę opisywał tu sukcesy niż porażki i wyczaruje z tych kilku euro całkiem przyzwoitą sumkę.

POKERROOM: CelebPoker
STAN KONTA: 15,64 Euro

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Fokus - Pokus ;)
PostNapisane: Cz cze 19, 2008 12:28 pm 
Admin
Admin

Witaj, bardzo się ciesze że widze Twój blog, przyznam że widziałem Cię często na forum i zastanawiałem się czy będziesz aktywnym użytkownikiem, jak widać na to się zapowiada co bardzo mnie cieszy. Postaramy się regularnie komentować i doradzać. Poza tym nie zapominaj o wklejaniu rąk do oceny ;)

Pozdrawiam

150% do 500$ od Titan Poker, kod: pokerowe
Stryyke - 500% do 5000$ !

Best Poker - 100% do 100$. kod: nnn100 + inne
100% do 50$ od Poker Stars
200% do 400$ w Poker Nordica!

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz cze 19, 2008 1:24 pm 
Admin
Admin

Ja także się cieszę, że dołączysz, lub już dołączyłeś do grupy "aktywni". Często tu gościłeś, więc dobrze, że w końcu zacząłeś pisać. Cieszymy się, że chcesz z nami doskonalić swoją grę.
Od siebie dodam, że powinieneś raczej skupić się na budowie bankrollu poprzez grę cashową, bo z tego co pisałeś w blogu i na sb nadal wolisz brać udział głównie we freerolach. Zapraszam do tematów związanych z teorią gry we freerolach, tzn. poruszających kwestie, co poza dolarami możemy dla siebie wyciągnąć z gry we freerolach, które zawsze powinny być dodatkiem, a nie celem samym w sobie, bo to bywa najczęściej pułapką, kiedy gracz sam sobie odbiera szansę na polepszenie gry i wyższe zarobki niż te kilka-kilkanaście dolarów z freerola.

Pozdrawiam :)

El Chu

- FL TH
- Ręce Turniejowe

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 20, 2008 9:25 am 
Full House
Full House

Wczorajszy dzień nie należał niestety do udanych. Wieczorkiem zacząłem sobie grać na NL10, stosując się do strategii bss i zwracając uwagę, na jakiej pozycji się znajduję. Początkowo szło całkiem nieźle, kilka wygranych rąk przy niewielu przegranych. Po 30 minutach byłem jakieś 5$ na plusie, ale po chwili sytuacja się odwróciła. Nie wiem, czy to ja zacząłem popełniać błędy, czy po prostu wyczerpałem limit szczęścia na ten dzień. Zaczęło się od sytuacji, kiedy będąc na CO dałem rais z KdTd. Koleś na BU zrobił rerais, po czym ja call. Na flopie 3h5h8h :( Kiedy koleś dał bet 2/3 puli, zmuszony byłem sie wycować. Chyba dobrze zrobiłem? Później było coraz gorzej!!! Koleś chyba mnie wyczuł, bo często podbijał przy moim wejściu. Pomyślałem, że musi blefować, a poza tym ja miałem AsQs. Dałem olka, a on sprawdził. Okazało się, że miał KK na ręce, a mi nic nie doszło. Sesja zakończona na dużym minusie, chociaż nie tracę nadzieji, że wkrótce będzie lepiej.

STAN KONTA: 10,55 Euro

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 20, 2008 11:51 am 
Admin
Admin

Najlepiej będzie jeśli wkleisz swoje rozdania do działu w którym je oceniamy, sprawdzimy i ocenimy a na przyszłość będziesz wiedział jak daną ręke rozegrać

pozdrawiam

150% do 500$ od Titan Poker, kod: pokerowe
Stryyke - 500% do 5000$ !

Best Poker - 100% do 100$. kod: nnn100 + inne
100% do 50$ od Poker Stars
200% do 400$ w Poker Nordica!

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 20, 2008 2:56 pm 
Full House
Full House

Wiedziałem, że wreszcie przyjdzie czas, kiedy odrobie straty. Może nie odrobiłem jeszcze wszystkiego, ale jestem na dobraj drodze. A oto jedno rozdanie, które pozastawiam waszej ocenie. Grałem na stoliku NL10 wg strategii bss.

***** Hand 1129491768 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit ) - 20 czerwca 2008 16:28:00
TH Mini 67 (Real /Cash Game )
Seat 1: BARONOS (9.90)
Seat 2: monica7777 (6.29)
Seat 3: HightowerC (7.68)
Seat 4: marcoslati (17.15)
Seat 5: bobwarley (8.93)
Seat 6: fokusek11 (9.90)
Seat 7: Beeoop (3.43)
Seat 8: pitivier2 (9.17)
Seat 9: JasonCorp (10.00)
Seat 10: Salem51 (7.60)
bobwarley post SB 0.05
fokusek11 post BB 0.10
** Deal **

fokusek11 [ :As: , :6s: ]

*** Bet Round 1 ***
Beeoop Fold
pitivier2 Call 0.10
JasonCorp Fold
Salem51 Raise to 0.20
BARONOS Fold
monica7777 Fold
HightowerC Fold
bobwarley Call 0.20
fokusek11 Call 0.20
pitivier2 Call 0.20
*** Flop(Board): *** : [ :9s: , :7h: , :8c: ]
*** Bet Round 2 ***
bobwarley Check
fokusek11 Bet 0.20
pitivier2 Fold
Salem51 Fold
bobwarley Call 0.20
*** Turn(Board): *** : [ :3h: ]
*** Bet Round 3 ***
bobwarley Check
fokusek11 Check
*** River(Board): *** : [ :Ah: ]
*** Bet Round 4 ***
bobwarley Bet 0.50
fokusek11 Call 0.50
*** Showdown *** :

fokusek11 [ As , 6s ] Pair of aces Win: 2.09
bobwarley [ 4h , 6c Highest card ace Win: 0.00

STAN KONTA: 13,16 Euro

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 20, 2008 7:52 pm 
Full House
Full House

Myślę, ze najwyższy czas podsumować dzisiejszy dzień. Oczywiście jak już niektórzy wiedzą, gra dla mnie ułożyła się bardzo dobrze. Grałem tylko na jednym stoliku NL10 strategią BSS ze względu na małe doświadczenie. Starałem się zwracać uwagę na pozycję oraz możliwości zagrań związane z daną pozycją. Myślę, że wkrótcę otworzę kilka stolików i bankroll będzie rósł proporcjonalnie szybciej :) Dziękuję za komentarze do moich zagrań, które zamieściłem na forum. Myślę, że dzięki temu poprawię swoją grę i będzie mi szło jeszcze lepiej. Bardzo się cieszę, że trafiłem tutaj do Was. Czuję, że z Waszą pomocą rozwinę skrzydła i wkrótce zaczn ę grać na wyższych limitach. No ale zobaczymy jak to będzie, póki co NL10 bardzo mi odpowiada, no i przy moim bankrollu na dzień dzisiajszy to najodpowiedniejsze miejsce.

POKERROM: CelebPoker
STAN KONTA: 23,64 Euro

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N cze 29, 2008 7:51 pm 
Full House
Full House

Założyłem blog, więc trzeba coś napisać. Ostatnio po dość złej passie zostało mi na koncie tylko 6 Euro. Już myślałem, że tracąc kasę w takim tempie długo na Celeb nie pogram. Naszczęście opamiętałem się, przestałem wchodzić z KQo bez pozycji ;) i to zaczęło przynosić pozytywne skutki (nie mylić z sutkami :P ). Mimo krótkiej gry pieniążki zaczęły do mnie stopniowo wracać.

Dzisiaj rozegrałem 2-godzinną sesję na trzech stolikach NL10. Początkowo szło świetnie na dwóch stolikach, tylko na trzecim coś karta nie szła. Oczywiście specjalnie się tym nie przejąłem, wykorzystując sytuacje na dwóch pozostałych. Na jednym z nich szybko doprowadziłem do podwojenia stacka i już myśłałem, że na drugim będzie podobnie, gdy wszedłem z KK all-in na pre-flopie. Koleś sprawdził mnie z 88 i niestety doszło mu do srtita. Po tej sytuacji jakby wszystko odwróciło się, na niekorzyść oczywiście. Karta nie szła, a jak już dostałem coś lepszego to flop był nieprzyjazny i tak w kółko. zacząłem sporo tracić i tylko się dokupywałem do pełnego stacka. I kiedy już sesja dobiegała końca ( zbliżał się czas meczu), sytuacja niespodziewanie się poprawiła. Kilka zagrań i na jednym ze stolików z 10$ zrobiło się 30$. Nie myśląc dłużej opuściłem wszystkie stoliki. Bankroll osiągnął nienajgorszy poziom, chociaż mogło być zdecydowanie lepiej.

STAN KONTA: 34,38 Euro

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:28 pm 
Full House
Full House

Ostatnio miałem bardzo mało czasu na grę i zacząłem siadać do stolika na 10-15 minut. To był poważny błąd!!! Po pierwsze nie zdążyłem przyjżeć się przeciwnikom, a po drugie jak troche straciłem to musiałem kończyć i nie miałem możliwości się odegrać. I to właśnie przyczyniło się do klęski na CelebPoker. Oczywiście nie tylko, bo przecież w dużym stopniu pomogły dwa bad beaty, ale to się zdarza każdemu. Ale po ciężkim okresie na Celeb, przyszedł lepszy czas na BestPoker :) Zaczęło się niewinnie od dwóch freeroli, gdzie znalazłem się w pierwszej 40 i w sumie zarobiłem na tym 1,50$. Jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Później było już z górki. Szczęście dopisało w freerolu forumowym, gdzie o dziwo zająłem pierwsze miejsce, po zaciętej walce HU z Darkiem. Mając już trochę kasy na koncie postanowiłem dzisiaj zagrać na cashtable. Chodziło mi bardziej o wyrobienie 100 punktów, za które można dostać karty, ale jakiś tam zysk też przy okazji mógł być. Usiadłem na jednym stoliku SH i po ok. 30 minutach 10$ zamieniło się w 37$. Później kilka głupich wejść w rozdanie i stanęło na 35$. Postanowiłem nie kusić losu i opóścić stolik. Myślę, że następnym razem wejdę na dwa, może trzy stoliki i spróbuje nie stracić tego, co zyskałem ;)

CelebPoker: 6,34 Euro
BestPoker: 47,25 $

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn lip 14, 2008 12:06 pm 
Full House
Full House

Ostatnimi czasy sporo się działo na mojej pokerowej ścieżce. przede wszystkim założyłem konto na Titanie i po otrzymaniu 20$ od Charliego zacząłem grać na stolikach. Wprawdzie są tam dostępne niższe limity, jednach ja dobrze czuję się na NL10, dlatego zacząłem grać właśnie tam. Grałem spokojnie na jednym stoliku SH, gdzie w ciągu 2 godzin udało mi się zarobić 15$. Myśle że to jest niezły wynik. Oczywiście czekałem na kilka ciekawych turków, między innymi July $1k Special, o którym wspomnę trochę później.

Oprócz gry na Titanie kontynuowałem grę na BestPoker, gdzie po wygranym turnieju forumowym miałem już za co grać na CashTables. No i tutaj różnie to bywało, raz sporo wygrywałem, innym razem sporo przegrywałem. Mój bankroll na tej platformie bardzo się wachał i niestety stanął w punkcie wyjścia. Ale myślę, że warto wrzucić tutaj screena z jednego stolika, na którym wygrałem, jak dotąd największą sumę pieniędzy. Zdecydowanie mogę to zaliczyć do moich suksesów :)

Załącznik:
moja wygrana cash.JPG
moja wygrana cash.JPG [ 50.27 KiB | Przeglądane 107 razy ]

No ale wracając do Titana, to z niecierpliwością czekałem na dwa turki, jeden tylko dla Polaków z z pulą 250$ a drugi, to właśnie wspomniany przeze mnie July $1k Special. Niestety warunki atmosferyczne poważnie utrudniły mi grę w pierwszym turnieju, gdzie odpałem stosunkowo szybko. Na szczęcie drugi turek udało mi się rozegrać bez większych problemów i myślę, ze z nienajgorszym skutkiem :D

Załącznik:
1k.JPG
1k.JPG [ 84.71 KiB | Przeglądane 106 razy ]

Teraz czekam na jeszcze jeden turek dla nowych deponentów, gdzie tylko jedna osoba zgarnia całą kase, a jest to całkiem ładna sumka 600$. Miejmy nadzieję, że sieę to uda ;)
Także trzymajcie kciuki ........ gdzie tam chcecie, a ja zrobie wszystko, żeby to wygrać.

Aha, zapomniałem dodać, że udało mi się znależć 1000 post admina i dostałem 20$ na konto CDPoker ;)

CelebPoker: 6,34 Euro
BestPoker: 24,76$
Titan: 70,45$
CDPoker: 19,33$

Pozdrawiam Fokusek.

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC