Obstawianie.com

Teraz jest Pt lis 21, 2008 10:05 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak oderwać gracza od komputera?
PostNapisane: Śr cze 25, 2008 7:30 pm 
Poker
Poker

To ja się wypowiem.

Ja gram wg mnie krótko w pokera. Moje sesje teraz rzadko przekraczają 1h, a trwają 15-30min. W pewnym momencie mówię sobie, że kończę o jakiejś godzinie i kiedy ona wybija odchodzę od stołu. W tym aspekcie wydaję mi się, że jeśli chce mogę być nieugięty. Wg mnie to mój plus gry w pokera. Polecam wszystkim ;)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr cze 25, 2008 8:07 pm 
Admin
Admin

Wiesz Drago, powiedziec "ogranicz grę" do ustalonego czasu" to jak powiedzieć alkoholikowi "przestań pić od teraz" . Równie skutecznie.
Potrzebne są tu jakieś bardziej skomplikowane triki jednak, przynajmniej dla części z nas ;)

Z drugiej storny ja np. nie widzę sensu grania po 15 minut no ani się nie wczuję w stolik i przeciwników przeciwko którym gram, ani nawet mój PT nie zdąży zebra żadnych wiarygodnych informacji. Po trzecie w końcu nie ma czasu na wyrobienie jakiegokolwiek wizerunku przy stole.
Ech, min, 1-2 godziny optymalnie :)

- FL TH
- Ręce Turniejowe

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz cze 26, 2008 9:46 am 
Moderator
Moderator

Ja ostatnio zaliczyłem sesje 6h :)

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Cz cze 26, 2008 1:59 pm 
Poker
Poker

Najlepszym sposobem na oderwanie sie od kompa jest strata całego bankrolla :D
Tak na serio to z czasem i większym doświadczeniem myśle że przychodzi także rutyna ,która powoduje lekkie znudzenie i wtedy bardzo łatwo sie opanować i grać tyle ile sie chce czyli każdy wybiera dla siebie optymalnie,jeśli już gramy chwile w pokera to sami zauważymy że lepsze wyniki osiagamy kiedy gramy krótsze sesje tak myśle :) dla mnie 1h-1,5h to czas po którym zauważam w swojej grze pewne odchyłki które napewno nie wpływają dobrze na gre i warto w tym momencie przerwać sesje ,zagrać później .Sam dobrze wiem ,że poker bardzo wciąga i fascynuje przede wszystkim na początku kariery,ale niestety w krótkim czasie nie znam sposobu żeby oderwać sie w tym momencie kiedy chcemy ,no chyba że ktoś ma tak silną wole :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: So cze 28, 2008 12:40 pm 
Fish
Fish

Ja mam trochę inną sytuację, bo przez kilka lat grałem czysto amatorsko ale w prawdziwych turniejach szachowych, gdzie czasami partia trwała 6 godzin. i tyle moge spokojnie sie skoncentrować (oczywiście jest przy pokerze muzyczka, drobne notatki, posiłek lekki przy okazji przestojów w grze czyli wysoki stak a szachach tego nie ma jest trochę inaczej ale też są przestoje jak przeciwnik myśli nad ruchem np 40 minut). tutaj gram niedawno, ale jestem samotnikiem (niekoniecznie z wyboru) i mi jest łatwiej. Jakbym miał mieć rodzinę to chyba bym nie grał w ogóle, bo bawić sie prze 1 h to wg za mało.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz lip 03, 2008 3:34 pm 
Set
Set

mysle ze ja mam taki wlasnie problem z siedzeniem przed kompem, teraz w wakacje kiedy mam duzo czasu. Mysze nad tym jakos zapanowac, ale jak skoro 90% moich znajomych nie ma w miescie lub pracuja ;/

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz lip 03, 2008 10:47 pm 
Strit
Strit

Również jestem zwolennikiem 1-1,5h sesji, za to oczywiście niekoniecznie ograniczonych do 1 dziennie :) myślę, że faktycznie efektywność po tym czasie może spaść, a poza tym lepiej ciągle pozostawić się w lekkim niedosycie gry niż położyć się wieczorem do łóżka po całym dniu gry mając wszystko co się wiąże z kartami po dziurki w nosie :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 09, 2008 8:43 am 
Full House
Full House

Jak i wszyscy to i ja sie wypowiem:D
Wedlug mnie jestem uzalezniony (nie tyle od poekra co od internetu).Dziennie przesiaduje jakies 8-10 godzin.Odchodze od kompa kiedy mam wazna sprawe:D I szczerze mowiac to Nie wiem jak to zrobic by tyle ie przesiadywac przed kompem:)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 09, 2008 9:23 am 
Fish
Fish

browar112 napisał(a):
Jak i wszyscy to i ja sie wypowiem:D
Wedlug mnie jestem uzalezniony (nie tyle od poekra co od internetu).Dziennie przesiaduje jakies 8-10 godzin.Odchodze od kompa kiedy mam wazna sprawe:D I szczerze mowiac to Nie wiem jak to zrobic by tyle ie przesiadywac przed kompem:)

Jest pewien sposób znajdź sobie kobietę i z nią zamieszkaj a zaufaj mi że czas spędzony przed kompem Ci się skróci :lol: A tak na poważnie to wydaje mi się że trzeba trenować silną wolę i założyć sobie siedzę 2 godz. i po tym czasie co by sie nie działo od niego wstać.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 09, 2008 1:33 pm 
Admin
Admin

No ja mam kobietę z którą mieszkam, a na lato nawet całą jej rodzinę do mieszkania wspólnego. Przyznam, że to skutecznie reglamentuje mój czas spędzony on line, nie wspominając, że od dobrych kilka dni nie grałem w pokera, bo po pierwsze czuję ciągle skupiony na mnie ;potępiający wzrok domowników, po drugie nie da się skupić, a i sesje 30m. nie mają większego sensu.

- FL TH
- Ręce Turniejowe

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC