Teraz jest Pt wrz 10, 2010 5:13 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomoc w zakupie lodówki dla powodzianki
PostNapisane: Wt cze 08, 2010 7:25 pm 
Aktywny
Aktywny

Krótko i zwięźle będzie.

Mojej przyjaciółce zalało posesje na którym stoją 3 domy. Pech chciał, że dom jej ciotki jest starego budownictwa gdzie poziom podłogi jest równy poziomowi gruntu. Poziom wody w domu to raptem 40 cm, ale to wystarczyło do dewastacji. Ucierpiało sporo pomieszczeń w tym sypialnia, kuchnia, łazienka. Rodzina, sąsiedzi jakoś się mobilizują i gromadzą pomału potrzebne materiały. Ja z oczywistych względów zaoferowałem swoją pomoc oraz wspomniałem, że zmobilizuje brać pokerową z FP do zrzutki. Oczywiście zważywszy na chwilowy impuls sprawa nie została przeze mnie przemyślana. Ale skoro już wspomniałem o takiej pomocy to co mi szkodzi was zapytać?

W trakcie późniejszych godzin udało mi się załatwić trochę materiałów budowlanych i być może czasowo bądź też na stałe łóżko. Ponieważ za bardzo nie wiedziałem, jak ewentualnie WAM przedstawić dowody, że pieniądze poszły faktycznie dla powodzianki ustaliłem z Anetą, że dowie się co konkretnie jest potrzebne, ja to kupię z datków wam przekaże skan zakupu i ew. ustalimy co z pozostałą kwotą jeżeli coś zostanie.

Potrzebna jest lodówka :)

I teraz moja prośba do wszystkich którzy mogą cokolwiek pomóc o datki bezzwrotne lub nawet o pożyczkę, którą sukcesywnie z własnej kieszeni będę spłacał. Kwota do uzbierania nie jest w sumie duża, ale nie jestem w stanie sam jej wyłożyć adhoc z własnej kieszeni teraz. Myślę, że potrzeba ok 1200-1400 pln

Osoby, które się zrzucą ale w formie pożyczki proszę, aby mi na PW bądź GG o tym napisały bez żadnego wahania. Liczy się w tej chwili każda złotówka czy to jest pożyczona czy darowana.

Dane do wpłaty:

Preferowane konto bankowe:

Michał Mackiewicz-Kacprzak
ul.Modra 3 m 41
02-661 Warszawa

INTELIGO
50 1020 5558 1111 1188 7890 0050

Moneybookers:

duzers_on@op.pl

DARCZYŃCY:

Slayer
ZG - anonim
Ender
Zosia ;) - anonim
Kaelll
Tomziom
Radson
Elczu
Cemka
Anglin

Kwot nie podaję, by na razie nikt się nie sugerował, a dwa, że darczyńca prosi o anonimowość. Jakby ktoś jednak miał obiekcje odnośnie defraudacji to niech mi napisze PW, a ja zrobię tak aby miał pewność, że wszystkie wpłaty jakie wpłynęły na konto od apelu zgadzały się z saldem przedstawionym po akcji :)

Ja ze swojej strony dziękuję za pomoc, ale zapewne obdarowana sama coś od siebie też wystosuje :)

PS. Przy przelewach bankowych proszę o nick z forum i ew. adnotację czy ktoś sobie życzy być ujawnionym jako darczyńca.
PS2. Jeżeli ktoś ma wątpliwości odnośnie tej prośby, mojej osoby i ewentualnej defraudacji datków to kilka osób z tego forum mnie zna osobiście i (chyba) zaświadczą pozytywnie o mnie. Kaelll? Slayer? Charli? Siekoo? Kingsajz?

Ostatnio edytowano Śr cze 09, 2010 11:06 pm przez Ender, łącznie edytowano 8 razy

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Pomoc w zakupie lodówki dla powodzianki
PostNapisane: Wt cze 08, 2010 7:32 pm 
Aktywny
Aktywny

mimo ze nie dałes sie poznac osobiscie to i tak wpłace kasiorke bo trzeba pomagac. moze ja tez kiedys bede potrzebował pomocy.

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt cze 08, 2010 8:44 pm 
Aktywny
Aktywny

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt cze 08, 2010 10:06 pm 
Regulars
Regulars

Lepiej wpłacić bezpośrednio, niż pier#$#ić się poprzez sms na caritas czy innych złodziejów. Bo kto wie jak oni to rozdysponują.

Pozdro.

:c Naucz się jak wygrywać!
:c Wklejaj rozdania do oceny NL Holdem
:c Wklejaj rozdania do oceny Omaha

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr cze 09, 2010 7:56 am 
Aktywny
Aktywny

Mazaq napisał(a):
Lepiej wpłacić bezpośrednio, niż pier#$#ić się poprzez sms na caritas czy innych złodziejów. Bo kto wie jak oni to rozdysponują.

Pozdro.

Dlatego też lokalnie została zorganizowana zbiórka wśród sąsiadów. W okolicy ucierpiały na szczęście i nieszczęście tylko dwie rodziny. Właśnie ta samotna ciotka i starsze małżeństwo. Wiem, że na szybko udało się zebrać w okolicy ok 8000, które zostały podzielone pomiędzy rodziny. No ale zważywszy, że w grę tylko u samej ciotki potrzeba wymienić podłogi i tynk na ścianach to nie wiele. A jak jeszcze dodam, że to starsze małżeństwo mieszka w budownictwie gdzie są jakieś wióry wykorzystywane w ścianach to już w ogóle. Ale jakoś się lokalnie podzieli sąsiedzi, że Ci pomagają tym a Ci tym i jeszcze rodziny oraz takie osoby jak my. Więc uda się postawić chyba to na nogi w miarę szybko.

Ale jak sobie teraz włączam TV i słyszę, że zalało kilka tysięcy domów gdzieś tam i to po 2m to faktycznie zaczynam rozumieć narzekania na tą zapomogę rządową...

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N cze 27, 2010 1:11 am 
Aktywny
Aktywny

Mam pytanie co oprócz faktury za lodówkę usatysfakcjonuje darczyńców w ramach dowodu antydefraudacyjnego :D

Tylko bez pomysłów w stylu "wskocz na lodówkę z fakturą w ręku", bo już taki jeden się znalazł co to zaproponował <fyrdumdyrdum>

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N cze 27, 2010 9:00 am 
Aktywny
Aktywny

usmiechnieta twarz powodzianki:) a tak na serio to wierze ze w takich sytuacjach ludzie powinni sobie pomagac i nie uwierzyłbym ze mógłbys nas oszukac dlatego jak dla mnie nie musisz nic kombinowac:)

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

Wszystkie czasy w strefie UTC