Krótko i zwięźle będzie.
Mojej przyjaciółce zalało posesje na którym stoją 3 domy. Pech chciał, że dom jej ciotki jest starego budownictwa gdzie poziom podłogi jest równy poziomowi gruntu. Poziom wody w domu to raptem 40 cm, ale to wystarczyło do dewastacji. Ucierpiało sporo pomieszczeń w tym sypialnia, kuchnia, łazienka. Rodzina, sąsiedzi jakoś się mobilizują i gromadzą pomału potrzebne materiały. Ja z oczywistych względów zaoferowałem swoją pomoc oraz wspomniałem, że zmobilizuje brać pokerową z FP do zrzutki. Oczywiście zważywszy na chwilowy impuls sprawa nie została przeze mnie przemyślana. Ale skoro już wspomniałem o takiej pomocy to co mi szkodzi was zapytać?
W trakcie późniejszych godzin udało mi się załatwić trochę materiałów budowlanych i być może czasowo bądź też na stałe łóżko. Ponieważ za bardzo nie wiedziałem, jak ewentualnie WAM przedstawić dowody, że pieniądze poszły faktycznie dla powodzianki ustaliłem z Anetą, że dowie się co konkretnie jest potrzebne, ja to kupię z datków wam przekaże skan zakupu i ew. ustalimy co z pozostałą kwotą jeżeli coś zostanie.
Potrzebna jest lodówka 
I teraz moja prośba do wszystkich którzy mogą cokolwiek pomóc o datki bezzwrotne lub nawet o pożyczkę, którą sukcesywnie z własnej kieszeni będę spłacał. Kwota do uzbierania nie jest w sumie duża, ale nie jestem w stanie sam jej wyłożyć adhoc z własnej kieszeni teraz. Myślę, że potrzeba ok 1200-1400 pln
Osoby, które się zrzucą ale w formie pożyczki proszę, aby mi na PW bądź GG o tym napisały bez żadnego wahania. Liczy się w tej chwili każda złotówka czy to jest pożyczona czy darowana.
Dane do wpłaty:
Preferowane konto bankowe:
Michał Mackiewicz-Kacprzak
ul.Modra 3 m 41
02-661 Warszawa
INTELIGO
50 1020 5558 1111 1188 7890 0050
Moneybookers:
duzers_on@op.plDARCZYŃCY:Slayer
ZG - anonim
Ender
Zosia
- anonim
Kaelll
Tomziom
Radson
Elczu
Cemka
AnglinKwot nie podaję, by na razie nikt się nie sugerował, a dwa, że darczyńca prosi o anonimowość. Jakby ktoś jednak miał obiekcje odnośnie defraudacji to niech mi napisze PW, a ja zrobię tak aby miał pewność, że wszystkie wpłaty jakie wpłynęły na konto od apelu zgadzały się z saldem przedstawionym po akcji

Ja ze swojej strony dziękuję za pomoc, ale zapewne obdarowana sama coś od siebie też wystosuje

PS. Przy przelewach bankowych proszę o nick z forum i ew. adnotację czy ktoś sobie życzy być ujawnionym jako darczyńca.
PS2. Jeżeli ktoś ma wątpliwości odnośnie tej prośby, mojej osoby i ewentualnej defraudacji datków to kilka osób z tego forum mnie zna osobiście i (chyba) zaświadczą pozytywnie o mnie. Kaelll? Slayer? Charli? Siekoo? Kingsajz?