Kolejny blog

Ile to juz tego było? :P
Ale teraz poważnie, blog nie jest tylko wynikiem nudów tak jak to bywało zazwyczaj, mam dość pewnych rzeczy, mam dość mojego zachowania względem siebie oraz mojej niesystematycznośći. Nigdy nie robie tego co uważam za słuszne, zawsze robie to, jak mi jest wygodniej

Jestem smierdzącym leniem, który non stop siedzi przed komputerem i przegląda idiotyczne strony które nie dają nic oprócz tego ze zabijają czas. (btw. ostatnio to znalazłem na zabicie czasu:
http://najbardziej.com/polecane/71-najl ... lashowych/ 
, mialem ubaw ze 3 dni )
Jak wiecie jakis czas temu postanowilem grac w pokera for living, zaczalem od nl50 i bez wiekszych przeszkód przeszłem na nl100, ofc nie obyło sie bez swingów w górę i w dół, ale ogólnie zyło mi sie dobrze

za dobrze..., a to remont w pokoiku za około 3k zł, a to wycieczka w góry własnym samochodem gdzie byłem głównym sponsorem 2 osób czyli jakies 3k zł, a to kominek w pokoiku który mnie wyniósł ze 4k zł, jak widzicie w przeciągu około 2 tygodni wydałem 10k zł + jakies 2k na "drobne wydatki",ogólnie jakies 3k euro mając rola około 7-8k euro, i w tym momencie stało sie najgorsze:
PRZYSZEDŁ PAN DOWNSWING
W przeciągu miesiąca spadłem o 40BI na nl100, później -20BI na nl50, nie mogłem wygrać pojedynczej sesji, zmieniałem pokerromy, grałem przez teamviever z Darkiem, nic nie pomagało, oczywiscie wielka w tym zasługa tego ze tiltowałem jak wsciekły i niestety teraz mój roll skurczył sie i to bardzo, gram nl50 z nadzieją ze złe dni wiecej nie nadejdą bo moze byc jeszcze gorzej

Było mi głupio mówic o tym komukolwiek, grałem nl100 i zamiast piąć się wyżej znów zaczynam od początku

Po prostu sick!
Dopiero teraz zauważyłem, ze pomieszałem 2 wątki o których chciałem napisac, ale juz nic nie będę zmieniał po prostu podsumuję trochę:
Po co blog?
Dla samodyscypliny, po to zebym miał w koncu jakies obowiązki i ich pilnował

a żeby sie jakoś zmotywowac:
Ten kto pierwszy do mnie napisze na gg ze od ostatniego wpisu mineło wiecej niż 72 godziny dostanie odemnie 100 euroOczywiście czasem po prostu nie będę mógł, ale poinformuję o tym wczesniej, promocja ważna do konca lutego

Po drugie chcę zeby ktos mnie pilnował z graniem, bo jestem juz na tyle leniwy, ze gram dziennie po 500 hands

dlatego:
Jeśli moja średnia ilość rąk z przeciągu ostatniego tygodnia nie bedzie wynosiła 2k hands per day, zobowiązuję się do zorganizowania HU SNG dla 2 najlepszych spamerów w moim blogu z pulą 100e
Far enough?
(też do konca lutego) Oczywiscie z kazdym wpisem bede wklejał jakies wykresy itp
Po trzecie
Muszę sie jeszcze sporo uczyc pokera, akurat w tym momencie nie mówię ze tego nie robię, ponieważ ostatnimi czasy przeczytałem 3 bardzo dobre książki, pytanie tylko brzmi: Czego ja sie tak naprawde nauczyłem??
Chodzi mi o to, ze przeczytac a zrozumiec i wprowadzić w grę to zupełnie co innego, szczerze mówiąc tak naprawde nie pamietam co ja w tych książkach przeczytałem, dlatego:
Oprócz normalnych wpisów zobowiązuję sie do wpisywania moich przemyśleń na temat rzeczy których nauczyłem sie i przyswoiłem w ostatnim czasie, czyli ogólnie będzie to dość fajna dawka wiedzy o której bedzie można sobie podyskutować.
Na dzis to było by juz wszystko, jeszcze tylko chwila zwątpienia przed nacisnieciem przycisku "wyślij"