Teraz jest Pt mar 12, 2010 4:00 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: "Fisher King" - blog by Kingsajz
PostNapisane: Śr maja 13, 2009 8:11 pm 
Moderator
Moderator

No zaległości się ostre zrobiły Kaelll. Już od dobrych dwóch tygodni planuję to ogarnąć i w skrócie przedstawić, ale się nie mogę jakoś zabrać :) . Potem od razu przystąpiłbym do aktualności, bo pisać o czym mam ostatnio :D .

A ty Ender nie spamuj nic niewnoszącymi postami ;P .

Kliknij na jeden z poniższych linków i:
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: "Mówiono o nim King"
PostNapisane: Śr lip 01, 2009 6:00 pm 
Moderator
Moderator

Taaa... i to by było na tyle? O nie, tak łatwo się nie poddam ;P . Dziś zaczynają się wakacje i dlatego postanowiłem wznowić mojego zakurzonego bloga. Twardo postanowiłem, że nowe wpisy będą pojawiały się codziennie i opisywały aktualne "przygody". Jednak nie omieszkam skrótowo opisać tego, co wydarzyło się w moim pokerowym życiu w ciągu tych paru zaległych miesięcy. Żeby jednak na razie nie zaprzątać sobie tym głowy, zostawię poniżej kilka luk.

18.02.09-30.06.09
Tutaj miała się pojawić ciekawa historia opisująca ten okres mojej gry, ale tak się nie stało :( . Postaram się jednak kiedyś wrócić do tego okresu i wspomnieć o ciekawszych wynikach ;) .

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 01, 2009 6:44 pm 
Ekspert
Ekspert

To się porobiło :)

Aby opanować grę w pokera i czerpać z niej dochody, trzeba najpierw nauczyć się cierpliwości i dyscypliny, ponieważ brak którejkolwiek z tych cech oznacza pewną klęskę bez względu na inne talenty czy dobre passy.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 01, 2009 9:45 pm 
Aktywny
Aktywny

Ale upswing!! :D

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 01, 2009 9:51 pm 
Aktywny
Aktywny

ile się działo ja cieeeee

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lip 01, 2009 11:30 pm 
Moderator
Moderator

01.07.09

Na wstępie pochwalę się moim ostatnim sukcesem. Jak niektórzy wiedzą w czerwcu brałem udział w rozgrywkach 2.dywizji Eastern European Poker League na PokerStars. Turnieje odbywały się codziennie i zagrałem w niemal wszystkich. Początek bardzo udany i jedno z czołowych miejsc w klasyfikacji. W połowie miesiąca nastąpiła spodziewana korekta, ale pod koniec znów grałem swoje A-game (powiedzmy ;) ). Dzięki świetnemu finiszowi (4 miejsce w poniedziałek i ITM wczoraj) udało mi się zgromadzić 94 punkty i zająć 5 miejsce (4.gracz ma tyle punktów co ja... napisałem maila do supportu, zobaczymy co odpiszą), za które mam dostać $30. Trochę żal, bo zabrakło mi 3 punkcików do 3.miejsca i $60, ale i tak się cieszę.

Wczoraj wieczorem postanowiłem też pooglądać FT Eventu 49 WSOP, czyli World Championship H.O.R.S.E. z BI $50k. Jednak nie wytrwałem długo i wcześnie, bo koło drugiej, położyłem się spać, aby odespać poprzednią noc. Wstałem standardowo, czyli koło południa i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że trwa jeszcze Heads Up :o . No to sobie go śledziłem robiąc przy tym masę innych rzeczy. Trwał do godziny 19 :omg (10 rano w Vegas), normalnie mega-szok! Jeden z najdłuższych HU w historii WSOP. Było nawet ciekawie: Hanson parę razy się odbudowywał, ale koniec końców wygrał David Bach - chyba zasłużenie moim zdaniem. Nie tak planowałem sobie dzień, ale wyszło jak wyszło.

O 19:30 zagrałem pierwszy lipcowy turniej EEPL. Niestety po 40min. pechowo odpadłem: z 99 podbijałem pf, flop i turn all-in na boardzie 4648, a callował mnie ciągle gracz z A6o. Radość trwała krótko - na river spadł as :/ . O 20 zagrałem 1 FPP PL $250. Grało mi się tak samo, czyli nijak... do czasu, gdy wysuckoutowałem shorta stawiając go na all-inie z AJs na flopie K7Q. Pokazał KQo i pewnie nie mógł uwierzyć, gdy spadły kolejno: as i siódemka :D . To mnie ożywiło i skupiłem się bardziej na grze. W między czasie "zagrałem" pierwszy z letnich freerolli na PH. W drugiej ręce callnąłem all-ina z 66 i po zawodach. 1FPP tymczasem spokojnie sobie grałem. Niestety tuż przed ITM wpadłem na głupi pomysł dotrwania jedynie do kasy i cel ten zrealizowałem ;) . Kart brakowało, ale w końcu z K7o pokonałem A8s - stack jednak nadal był kiepski. Idealny moment, żeby w następnej ręce dostać AA i wrócić do gry :jupi . Parę rozdań potem los się odwrócił: kolejne AA na UTG i 12bb (M=4,7). Po chwili namysłu "chytrze" zagrałem za 2.5bb, BB call, flop: 92K, BB all-in, ja insta call. Pokazał 22 i na river skompletował karetę. Następna ręka to praktycznie all-in na BB i po turnieju - wygrałem całe 50c.

Stan kont:
Everest Poker: $312.96 / SP: 11,246.83
PokerStars: $55.01 (-$0.50) / FPP: 26
Betsson Poker: $6.60
Poker Heaven: €0.40
Poker Nordica: $0.00
LIVE: 165.72zł

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz lip 02, 2009 11:50 pm 
Moderator
Moderator

02.07.09

Dziś co prawda w pokerka nie grałem, ale napiszę parę słów. Rano udało mi się zaliczyć ostatni przedmiot w tym semie na uczelni, więc do października mam luz :jupi . Później miałem dobry pomysł, aby wreszcie obejrzeć jakiś meczyk na tegorocznym Wimbledonie. Półfinał pań Dementieva - S.Williams okazał się jednym z najlepszych meczy jakie widziałem w kobiecym tenisie. Elena grała wyśmienicie i w niczym nie ustępowała Amerykance. Niestety decydujący punkt pierwsza zdobyła Serena... Bardzo szkoda mi Eleny, bo zagrała jeden ze swoich najlepszych meczy w karierze. Zatem kolejny finał pań W. - jak poprzednio, ja za taki finał dziękuję i oglądać nie zamierzam. Miejmy za to nadzieję, że Fed nie zawiedzie i odzyska trofeum :) .

Na koniec miły dla mnie akcent:
PokerStars napisał(a):
Dear Kingsajz,

Congratulations on finishing in position 4 in EEPL2 June.

You have been credited with USD 35.00.

This money is in your account now for you to use in any of our exciting real money games!

See you at the tables,

Team PokerStars
+ pamiątkowa tabelka ;) :
Obrazek

Stan kont:
PokerStars: $90.01 (+$35.00)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt lip 03, 2009 12:15 am 
Ekspert
Ekspert

Też nie znoszę sióstr Williams, ale to co wyrabia Venus w tym roku zasługuje na szacunek. Rozniosła Safinę, Radwańską i wiele innych zawodniczek - ona tych meczów nie wygrywała, ona miażdżyła rywalki. Dlatego jestem przekonany, że Serenę też rozniesie. Wolałbym finał Elena-Venus, ale niestety :/

Gratulacje ligi na PS - mam nadzieję, że w tym miesiącu celujesz w pierwsze miejsce? Myślę, że jeśli masz na to czas, to jesteś w stanie wygrać.

Pozdro.

Aby opanować grę w pokera i czerpać z niej dochody, trzeba najpierw nauczyć się cierpliwości i dyscypliny, ponieważ brak którejkolwiek z tych cech oznacza pewną klęskę bez względu na inne talenty czy dobre passy.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: So lip 04, 2009 12:30 am 
Moderator
Moderator

03.07.09

Dzisiejszy dzionek upłynął mi na czytaniu HoHa. Jakoś dobrnąłem wreszcie do końca Vol.I skupiając się na wybranych zagadnieniach. Postanowiłem od razu zerknąć do Vol.II... i się zaczytałem :D . Jeśli opanowaliście już podstawy turniejowej gry (początkowy TAG, elementy small ball) i macie kłopoty w dalszych fazach turnieju to wierzę, że tu znajdziecie kilka cennych rad. W międzyczasie zerkałem jak Federer gładko pokonuje Haasa...

Zbliżał się wieczór i postanowiłem, że dziś zagram sobie jedynie dwa turki na Starsach: EEPL i Freeroll $250 PL. Freelola skończyłem szybko idąc all-in z AcJc na flopie Js3c9c - nie złapałem koloru i przegrałem < AA < 33. Turniej EEPL układał się za to wyśmienicie - grałem tight, nie bawiłem się w głupie limpy z QTo etc. i przynosiło to skutek. Co jakiś czas wygrywałem ładne pule i się nabudowywałem. Ciekawsze ręce to wygrany spory pot z King high ;P i kareta króli. Po 2h gry miałem czołowy stack i wtedy za bardzo uwierzyłem, że nikt i nic mnie nie pokona. Najpierw straciłem sporo żetonów na głupi bluff (był bubble :marzyciel ). Szybko się otrząsnąłem, stack mimo wszystko niezły, więc trzeba grać swoje. Odbudowałem się z nawiązką jednak bardziej dzięki fuksowi: z 33 na flopie KJQ dano mi takie oddsy, że sobie callnąłem ;P , turn 3 i poszedł all-in - koleś miał str8... river K ratuje mi dupę i daje 3.stack... I znów tracę znaczną jego część w sytuacji tak głupiej, że nawet o niej nie napiszę :/ . Jak poprzednio mogłem sporo zaoszczędzić odpuszczając po nieudanym cbecie... Dalej niestety dwa przegrane all-iny pf (A7s < KJo, 44 < KQo) i po ptokach. W turnieju grałem nieźle i dostawałem fajne karty, jednak popełniłem dwa rażące błędy i niestety wysoko je opłaciłem. Generalnie do tej pory jestem na siebie zły, ale cóż - nauka kosztuje...

Jutro sobota, która docelowo będzie moim dniem bez gry. Mam zamiar analizować wtedy swoją grę i wypoczywać. Jednak z racji, że ostatnio mało grywam, jutro może zrobię wyjątek.

Stan kont:
PokerStars: $90.42 (+$0.41)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt lip 07, 2009 9:35 pm 
Moderator
Moderator

04-06.07.09

Weekend upłynął mi głównie na radosnym leniuchowaniu :ball . Przerobiłem praktycznie cały drugi wolumin HoHa, ale z analizy gry i nadrobienia innych pokerowych "zaległości" zrezygnowałem. W niedzielę obejrzałem niestety tylko ostatni set epickiego wydarzenia jakim był kolejny finał Wimbledonu. Federer i Roddick walczyli wspaniale, większość gemów rozstrzygając błyskawicznie atomowymi serwisami (Fed zanotował 50 asów!). Mecz był rekordowy, jeśli chodzi o ilość rozegranych gemów (77) i najdłuższy set (16-14) w finałach Szlema. O tym, że Fed pobił rekord Samprasa to pewnie wszyscy wiedzą...

W ciągu tych trzech dni zagrałem jedynie raz w pokera... Facebook-Freeroll na Everku, na usprawiedliwienie dodam, że był deepstack :D . Jednak widać było wyraźnie, że większość nie radziła sobie z formułą deep (serio!). Ja sobie za to świetnie radziłem, jak już zdecydowałem się na grę to ładnie mnie opłacano i stack pęczniał aż miło :) . Miałem niestety "nieszczęście" obejrzeć flop 887 z K8o na ręce. Zrobiłem przykładny check/raise i turn przyniósł asa. Bez problemu wrzuciłem resztę stacka i koleś pokazał AA...

Stan kont:
Everest Poker: $313.11 (+$0.15)

P.S. Dziś zacząłem wreszcie poważniejsze granie do którego za chwilę powrócę... więc wkrótce kolejny wpis. Stay tunned :)

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC