Obstawianie.com

Teraz jest Cz sty 08, 2009 5:41 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Frerolle Pokerowe
PostNapisane: Pn maja 26, 2008 1:51 pm 
JESTEM ZŁODZIEJEM

Pokerowe freerolle są niezmiernie popularne na pokerowych stronach internetowych wśród tysięcy ludzi grających na każdej z nich codziennie.

Są one wspaniałym miejscem, by zdobyć podstawowe doświadczenie związane z rozgrywkami pokerowymi, ale mogą Cię też nauczyć złych nawyków. Podstawowym problemem związanym z freerollami jest fakt, iż są one darmowe! Nikt nie musi inwestować swoich własnych pieniędzy, więc ludzie czują, że nie mają nic do stracenia. To oczywiście nie jest tak do końca prawdą, jako że musisz poświęcić wiele czasu, jeśli chcesz osiągnąć sukces, a, jak powiadają, ‘czas to pieniądz'.

Znajdziesz tu reprezentatywną grupę całej pokerowej społeczności, która gra na freerollach: od absolutnych nowicjuszy, którzy nigdy nie rozegrali żadnej partii, ale być może widzieli nieco pokera w telewizji, do graczy reprezentujących bardzo dobry standard, którzy zapewne mają trochę więcej czasu niż pieniędzy. To sprowadza się do sytuacji, gdzie większość słabszych graczy wypada bardzo szybko z rozgrywki zostawiając trzon przyzwoitych przeciwników, którzy będą walczyć przez kolejne kilka godzin.

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Frerolle Pokerowe
PostNapisane: Pn maja 26, 2008 4:53 pm 
Para
Para

Można dodać, że freerolle są najlepszym początkiem dla świeżych graczy. Jednak jeśli przechodzisz na grę cashową lepiej nie przenoś nawyków turniejowych, a już w szczególności z freerolli.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 13, 2008 11:18 am 
Full House
Full House

Darmowe turnieje w poczatkowych fazach pokerowej rdukacji powinny glownie uczyc nas cierpliowsci, woli walki, samoograniczenia. Niby kazdy moze wygrac, ale granie caly czas agresywnie bez kontroli zawsze konczy sie bardzo marnie. Dlatego freerolle powinny nas uczyc spokoju w rozgrywaniu rak, czekania na mocne karty w pierwszych etapach gry. A zle nawyki do cash table mozna zlapac wszedzie, nawet z sng...

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt cze 13, 2008 6:32 pm 
Set
Set

Ja ostrzegając przed złymi nawykami, które można nabyć grając tylko freeroll'e napisałbym czego nie można przejąć do cash game's.

1. Zbyt agresywna i losowa gra.
2. Wysokie pary, których większość graczy nigdy folduje. W stolikowej grze trzeba grać ostrożniej nawet z AA na ręku.
3. Nie wolno przejmować się dłuższym okresem bez dobrej ręki. W turnieju musimy stale wygrywać żeby nasz stack nie był poniżej średniej. Musimy stale kraść blindy i cały czas naciskać innych graczy. Na zwykłym stoliku możemy spokojnie czekać na dobrą rękę.
4. Na turniejach przeważnie spotykamy coraz to innych graczy i często zmieniany jest stolik. Przy grze cash jesteśmy obserwowani i mając tego świadomość powinniśmy wykorzystywać swój image.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr cze 18, 2008 12:45 pm 
Full House
Full House

Oczywiście zgadzam się z magg0tem co do złych nawyków z freeroli, jednak dla początkujących graczy mimo wszystko jest to coś dobrego. Można tutaj poznać zasady gry i rozkład rąk. Jednak muszę dodać, że zaczynając grę w pokera, za wszelką cenę chciałem zdobyć jakiś nawet niewielki bankroll do dalszej gry. Postanowilem nie wpłacać żadnego depozytu i faktycznie to się udało. Myślę, że każdy poczatkujący gracz jak sobie założy jakiś cel we freerolach, to na pewno w końcu mu się to uda osiągnąć. Z kolei drugą rzeczą wartą uwagi jest fakt, że jeżeli zdobędzie się troche doświadczenia, to z freeroli można naprawdę sporo wyciągnąć. Wystarczy cierpliwie wyczekać początkowe statium gry, a kiedy większość fishów sie wykruszy, można grać na całkiem przyzwoitym poziomie.

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Śr cze 18, 2008 6:14 pm 
Set
Set

Ja też zaczynałem od freerolli. Podobnie jak Ty założyłem sobie, że nie zrobie depozytu tylko na stoliki siąde jak ugram coś z freerolla. Oczywiście wygraną przegrałem przez owe złe nawyki w kilkanaście minut :). Później dałem sobe kompletnie spokój z freerollami. Siedzenie x godzin za marne kilak $ i zero nowych umiejętnośći było bez sensu. Trzeba w pewnym momencie sobie dać z tym spokój. Dziś gram freerolle przy poważnych downswingach. Gram freerolla zamiast stolików. Przyjemna i bezpieczna zabawa. TYLKO zabawa!

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr cze 18, 2008 7:44 pm 
Admin
Admin

charli napisał(a):
A gargamel postanowil, ze bedzie krasc pieniadze bo freerolle tez mu sie pewnie znudzily :lol:

Nawet treść swojego postu w tym temacie splagiatował, widocznie nie miał czasu robiąc grubą kasę na high stakes poker i kradnąc po $10 na naszym forum ;)

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N cze 29, 2008 9:54 pm 
Fish
Fish

Witam was serdecznie. Na wstępie napisze, że jestem tutaj nowy i od niedawna zacząłem przygodę z pokerem. Gram jak narazie jedynie na freerollach. Przeczytałem wasze wypowiedzi i wszystko co napisaliscie (maggot, adaśko, fokusek i inni) zgadza się w 100%. Moja sytuacja jest bardzo podobna, obrałem sobie taką samą drogę jak wy, a mianowicie, że nie będę wpłacał zadnego depozytu tylko spróbuję ugrac coś samemu. Jak do tej pory jest strasznie ciężko, chyba jeszcze nie mam na tyle doświadczenia, aby coś osiągnąc no i własnie te nieprzyzwoite nawyki, brak cierpliwosci w niektórych momentach itp.(swiadomosc, ze i tak nie mam nic do stracenia) nie pozwalają na pozytywne wyniki. Aczkolwiek miałem takie momenty, starając sie grac bardzo uwaznie i dochodziłem do czołówki (2 miejsce w turku z liczbą 778graczy - awans do turnieju o 5kE), 6 miejsce w skromnym turnieju - 134 graczy o 35E) lecz moje wygrane są jak narazie bardzo skromne.
Np. jedna z wygranych ( 2E ) przegrałem w chwile na cash - przez złe nawyki z freerolli. Ale cały czas się uczę, do tego przeczytałem wasze wypowiedzi i mam nadzieję, ze po jakimś czasie dojdę do "profesjonalnej" gry :)

pozdrawiam

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N cze 29, 2008 10:01 pm 
Admin
Admin

Witaj :)

Bardzo mnie cieszy, że jesteś kolejną osobą która chce się nauczyć jak wygrywać w pokerze. Jeśli zapoznasz się z materiałami szkoleniowymi, które znajdują się u nas na forum zgłoś się do nas sprawdzimy stan Twojej wiedzy i damy Ci $20 na start. Mam nadzieję, że wkrótce dołącys do wygrywających graczy. ;)

Pozdrawiam

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: So lip 05, 2008 11:50 pm 
Set
Set

Jak narazie freerolle to dla mnie chleb powszedni w pokerze, gram ich mnósto, dobrze by było jak byście utorzyli jakąś tabele rąk startowych, to by w znaczącym stopniu pomogło w zajmowaniu wysokich płatnych miejsc we freerollach.

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC