Obstawianie.com

Teraz jest Cz sty 08, 2009 4:50 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: KK ????? nl2
PostNapisane: Pn paź 20, 2008 12:05 pm 
Strit
Strit

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO ($3)
Hero (Button) ($2.06)
SB ($2.39)
BB ($1.72)
UTG ($7.96)
MP ($3.98)

Preflop: Hero is Button with KObrazek, KObrazek
1 fold, MP raises to $0.08, 1 fold, Hero raises to $0.24, 2 folds, MP calls $0.16

Flop: ($0.51) 7Obrazek, 4Obrazek, 2Obrazek (2 players)
MP bets $0.10, Hero calls $0.10

Turn: ($0.71) 10Obrazek (2 players)
MP bets $0.16, Hero raises to $0.40, MP calls $0.24

River: ($1.51) 6Obrazek (2 players)
MP checks, Hero bets $0.40, MP raises to $3.24 (All-In), Hero calls $0.92 (All-In)

Total pot: $4.15 | Rake: $0.20
:lol:
Popełniłem błąd na river sprawdzając all in ale nie o to chcę zapytać tylko skorygować moją linię. :lol:
Gostek 14/11/6.0
od flopa-flop dla mnie bezpieczny AA u przeciwnika wylkuczam,obstawiam go na 1010+,AQ+ to AQ to ewentualnie.Mam pozycje jest lala kolo zagrywa jakiś dziwny bet,myślę sobie ma jakąłś parkę wyższa od stołu nie definiuję ręki bo na 95%jestem z przodu postanawiam calnąć jest dość agresywny wyciągnę value na turnie,turn 10 trochę niepokojące ale kolo znowu robi dziwny rais ja rerais for value on call.Z dotychczasowego przebiegu wynika ,że gość ma parkę wyższą od stołu na turn popełnia idiotyzm(jego ręka to 77)i daje check tylko ja nie mogę dać check bo z przebiegu rozdania wynika że jestem z przodu.I taraz najwazniejsze pytania.
1.Mój call na jego all in to bład-raczej fakt.
2.Jeżeli by zagrał po moim bet raise do 0,8 to bym go sprawdził i i tak straciłbym większość staka na over parę.
3.Gość grał idiotycznie ale i tak wyciągnął 7.5 razy sprawdzenie 0,16 ze swojego seta.(bez mojego all in)(ja grałem jak korki)
4.Czy znowu okiwałem się z over parą?
5.Czy ręka była grana spoko pomijając debilny call all in.
6.Czy moim sprytem mogłem gościa sprowokować że postawił mnie na blef i wtedy all in na river moje ma sens?
PS.po ochłąnieciu i policzeniu szans na river mój call był poprawny.

Ostatnio edytowano Pn paź 20, 2008 12:18 pm przez gerro28, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: KK ????? nl2
PostNapisane: Pn paź 20, 2008 12:16 pm 
Strit
Strit

Ja to widzę tak
preflop ok
na flopie reraise
na turnie jeśli zagra check check behind dla kontroli puli(co by nie było masz tylko parę)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn paź 20, 2008 12:25 pm 
Admin
Admin

Cytuj:
1.Mój call na jego all in to bład-raczej fakt.
2.Jeżeli by zagrał po moim bet raise do 0,8 to bym go sprawdził i i tak straciłbym większość staka na over parę.
3.Gość grał idiotycznie ale i tak wyciągnął 7.5 razy sprawdzenie 0,16 ze swojego seta.(bez mojego all in)(ja grałem jak korki)
4.Czy znowu okiwałem się z over parą?
5.Czy ręka była grana spoko pomijając debilny call all in.
6.Czy moim sprytem mogłem gościa sprowokować że postawił mnie na blef i wtedy all in na river moje ma sens?

1. Twój call na jego all in to błąd,
4. Tak, znowu okiwałeś się z overparą, nie kontrolowałeś puli, a ponadto na river po takim przebiegu rozgrywki powinieneś zrobić check behind, a nie dać się wciągnąć w pułapkę. Niewiele gorszych rąk od Twojej overpary by sprawdziło Twój bet. Ponadto 6 mogła skompletować str8 draw możliwy u przeciwnika, więc była niebezpieczną kartą.
5. Ręka nie była grana spoko i nie chodzi tylko o call all in. Złe slowpayowanie overpary na flopie, żeby zreraisować na turn. Na flopie potrzebny był ten mocny reraise.
6. Skoro podbijałeś pf, sprawdziłeś bet flop, zreraisowałes turn i podbiłeś river, to gość nie mógł raczej obstawić CIę na blef.

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn paź 20, 2008 2:00 pm 
Strit
Strit

Jeszcze jedno wspomniałeś o str jeżeli gość zagrał 98 s to sprawdzeniem popełnił bład przeciwko mojemu zakresowi???

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn paź 27, 2008 7:43 am 
Ekspert NL Holdem SH
Ekspert NL Holdem SH

Turn mogłeś podbić mocniej, jego mini bety są dosyć niepokojące, może slowplayować seta. Gdyby Cię sprawdził albo przebił wiedziałbyś, że jesteś z tyłu, str8 w tej sytuacji raczej należy wykluczyć, stół jest bardzo suchy i jedyne co może mieć przeciwnik to tak jak wspomniałeś overpair (JJ - QQ) lub set i aby o tym się przekonać mógłbyś przebić turn mocniej. Na river jest to tak zwany super standard, czyli gość ma seta.

:c Naucz się jak wygrywać!
:c Wklejaj rozdania do oceny NL Holdem
:c Wklejaj rozdania do oceny Omaha

Zobacz profil  Offline

Wszystkie czasy w strefie UTC