Teraz jest Pt lip 30, 2010 9:35 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: That`s it!
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 4:56 am 
Trener
Trener

Kolejny blog :) Ile to juz tego było? :P

Ale teraz poważnie, blog nie jest tylko wynikiem nudów tak jak to bywało zazwyczaj, mam dość pewnych rzeczy, mam dość mojego zachowania względem siebie oraz mojej niesystematycznośći. Nigdy nie robie tego co uważam za słuszne, zawsze robie to, jak mi jest wygodniej :/ Jestem smierdzącym leniem, który non stop siedzi przed komputerem i przegląda idiotyczne strony które nie dają nic oprócz tego ze zabijają czas. (btw. ostatnio to znalazłem na zabicie czasu: http://najbardziej.com/polecane/71-najl ... lashowych/ :D, mialem ubaw ze 3 dni )

Jak wiecie jakis czas temu postanowilem grac w pokera for living, zaczalem od nl50 i bez wiekszych przeszkód przeszłem na nl100, ofc nie obyło sie bez swingów w górę i w dół, ale ogólnie zyło mi sie dobrze :) za dobrze..., a to remont w pokoiku za około 3k zł, a to wycieczka w góry własnym samochodem gdzie byłem głównym sponsorem 2 osób czyli jakies 3k zł, a to kominek w pokoiku który mnie wyniósł ze 4k zł, jak widzicie w przeciągu około 2 tygodni wydałem 10k zł + jakies 2k na "drobne wydatki",ogólnie jakies 3k euro mając rola około 7-8k euro, i w tym momencie stało sie najgorsze:

PRZYSZEDŁ PAN DOWNSWING :pila

W przeciągu miesiąca spadłem o 40BI na nl100, później -20BI na nl50, nie mogłem wygrać pojedynczej sesji, zmieniałem pokerromy, grałem przez teamviever z Darkiem, nic nie pomagało, oczywiscie wielka w tym zasługa tego ze tiltowałem jak wsciekły i niestety teraz mój roll skurczył sie i to bardzo, gram nl50 z nadzieją ze złe dni wiecej nie nadejdą bo moze byc jeszcze gorzej :(

Było mi głupio mówic o tym komukolwiek, grałem nl100 i zamiast piąć się wyżej znów zaczynam od początku :( Po prostu sick!

Dopiero teraz zauważyłem, ze pomieszałem 2 wątki o których chciałem napisac, ale juz nic nie będę zmieniał po prostu podsumuję trochę:

Po co blog?

Dla samodyscypliny, po to zebym miał w koncu jakies obowiązki i ich pilnował :) a żeby sie jakoś zmotywowac:

Ten kto pierwszy do mnie napisze na gg ze od ostatniego wpisu mineło wiecej niż 72 godziny dostanie odemnie 100 euro

Oczywiście czasem po prostu nie będę mógł, ale poinformuję o tym wczesniej, promocja ważna do konca lutego :)

Po drugie chcę zeby ktos mnie pilnował z graniem, bo jestem juz na tyle leniwy, ze gram dziennie po 500 hands :/ dlatego:

Jeśli moja średnia ilość rąk z przeciągu ostatniego tygodnia nie bedzie wynosiła 2k hands per day, zobowiązuję się do zorganizowania HU SNG dla 2 najlepszych spamerów w moim blogu z pulą 100e :) Far enough? :) (też do konca lutego)

Oczywiscie z kazdym wpisem bede wklejał jakies wykresy itp

Po trzecie

Muszę sie jeszcze sporo uczyc pokera, akurat w tym momencie nie mówię ze tego nie robię, ponieważ ostatnimi czasy przeczytałem 3 bardzo dobre książki, pytanie tylko brzmi: Czego ja sie tak naprawde nauczyłem??
Chodzi mi o to, ze przeczytac a zrozumiec i wprowadzić w grę to zupełnie co innego, szczerze mówiąc tak naprawde nie pamietam co ja w tych książkach przeczytałem, dlatego:

Oprócz normalnych wpisów zobowiązuję sie do wpisywania moich przemyśleń na temat rzeczy których nauczyłem sie i przyswoiłem w ostatnim czasie, czyli ogólnie będzie to dość fajna dawka wiedzy o której bedzie można sobie podyskutować.

Na dzis to było by juz wszystko, jeszcze tylko chwila zwątpienia przed nacisnieciem przycisku "wyślij" :)

Jeśli jesteś zainsteresowany prywatnymi treningami pisz na gg 638106

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: That`s it!
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 6:47 am 
VIP
VIP

Szacun za złapanie za ryj samego siebie w końcu i za ten niełatwy pewnie wpis. Sądzę, że wielu osobom da do myślenia i dzięki temu w przyszłości unikną podobnych błędów.

Blog kroi się zajebisty. Nie mogę się doczekać dalszych wpisów.

BTW: mój ogólny komentarz do Twojej sytuacji można streścić cytatem który mam w stopce :)

“It ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit, and keep
moving forward. That’s how winning is done.”

-- Rocky Balboa

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 7:52 pm 
Aktywny
Aktywny

Fajnie, że będziesz pisał :) Ja się przejmuję jak stracę parę bi a tu taki downswing :o Twardy jesteś, że to wytrzymujesz :D Przemyślenia z chęcią poczytam, może się wywiąże jakaś fajna dyskusja, a blog okaże się motywacją dla innych kto wie

pozdrawiam i czekam na kolejny wpis :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 8:11 pm 
VIP
VIP

Ciekawy wpis, ostra samokrytyka.Co do lenistwa..Może jakieś bieganie + drążek w domu, 1x w tygodniu basen czy sauna i forma wróci :D

Powodzenia.

:club: [x] NL SH 0.05/0.10
:club: [x] NL SH 0.10/0.25
:club: [x] NL SH 0.25/0.5
:club: [48 BI ] NL SH 0.5/1
:club: [ ] NL SH 1/2
:club: [ ] NL SH 2/4

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 8:12 pm 
Ekspert
Ekspert

Szacunek.

Aby opanować grę w pokera i czerpać z niej dochody, trzeba najpierw nauczyć się cierpliwości i dyscypliny, ponieważ brak którejkolwiek z tych cech oznacza pewną klęskę bez względu na inne talenty czy dobre passy.

Kliknij na jeden z poniższych linków i:
:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 9:02 pm 
Trener
Trener

Good luck luckyboy :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt sty 22, 2010 10:06 pm 
Trener
Trener

Zbliża sie czas wpisu :)

Niestety od ostatniego razu kiedy sie wpisywałem, zagrałem 1k rozdań :) ale tym razem nie z lenistwa, mialem naprawde sporo pracy nad pewną rzeczą, juz pisze o co chodzi :)

Bardzo często z Darkiem wymieniamy się rozdaniami na gg i wspólnie o nich dyskutujemy, niestety aby przedrzec sie przez teks skopiowany z HM albo PT3 trzeba nie lada wysiłku, rozdania są nieczytelne i czasem pomija sie bardzo istotne rzeczy, dlatego postanowiłem zapłacić dla programisty zeby rozwiązał nasze bóle :)
No i teraz wygląda to tak:

http://pokazywarka.pl/rg7vqf-2/

Aplikacja dodatkowo automatycznie konwertuje rozdania do formatu 2+2, deuces cracked, oraz praktycznie kazdego innego forum, jedynie co musisz zrobic to skopiowac hh do schowka z HM albo PT3 i automatycznie rozdanie jest juz skowertowane.

Mam nadzieje ze przyda sie to niektórym, a jesli nie to ja z Darkiem bedziemy mieć łatwiejsze życie :)
W niedziele podam adres stronki gdzie znajdziecie instrukcje oraz bedziecie mogli sobie to pobrac.

Jutro też nie będę grał, ponieważ starzy znajomi poprosili mnie, zebym zagrał na choince dla dzieci, pewnie nie wiedzie (bo i skad) ale oprócz pokerzysty mogę siebie smiało nazywac akordeonistą oraz pianistą :)
Od 15 roku zycia grałem po róznych imprezach, koncertach, weselach itp
Kiedy wyjechałem do UK oczywiscie wszystko sie skonczyło, ale teraz sobie myśle czy nie założe własnego zespołu :)
Także jutro cały dzien będę balował z laseczkami, szkoda tylko ze będą on w wieku 12 lat :D

Ok to tyle na dzis, jutro musze wczesniej wstac :/

Pozdrawiam

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pt sty 22, 2010 10:30 pm 
Aktywny
Aktywny

a jutro to się znajdzie na pudelku:

luckyboy napisał(a):
będę balował z laseczkami (...) w wieku 12 lat :D

"pokerzyści, naziści i inni zboczeńcy - z nimi walczy Donald"

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn sty 25, 2010 6:43 pm 
Trener
Trener

sss i znudzenie pokerem

Kurde ostatnimi czasy po prostu rzygam pokerem, nie chce mi sie nawet patrzec na lobby, przewiduje, ze jest to spowodowane dlugo trwającym downswingiem, tym ze muszę grać na nizszych stawkach niz te do których przywykłem, i wogle zmeczeniem pokerem.

Muszę znaleść motywację, muszę zrobić coś, zeby chęć wróciła, ale nie mam zielonego pojęcia co.

Niestety muszę grac :/ muszę budować rola, ogólnie potrzebuję kasy, wiec zacząłem grać shortem na stawkach na których grałem jeszcze kilka dni temu bigstackiem, myślę ze skutkuje, bo regi nie za bardzo wiedzą jak się zachować, ponieważ moje staty z bigstacka oczywiscie różnią sie od statystyk ss, dlatego bardzo ciezko jest im sie dostosowac do moich range`ów poniewaz są one zakłamane. Myślę, ze zmiana strategii troszkę odswiezy moje podejscie do pokera i za kilka dni wrócę do bss bardziej "wypoczęty".

Jeśli chodzi o same sss to ogólnie wszystkich shortów wysłałbym do gazu :) dlatego troche ciezko mi sie gra wiedząć, ze jestem tak samo postrzegany przez innych graczy, ale money is money, a chyba głównie po to sie gra w pokera, a nie po to zeby byc gentelmanem? :)
Sama strategia nie jest chyba zbyt skomplikowana, push or fold i to tyle :) Trzeba tylko wyłapywać dobre spoty a nawet push z 23off bedzie ev+, nie jestem zadnym expertem w sss na SH, ale z moich obserwacji wynika (ofc pewnie ameryki nie odkryję :) ), ze głównym naszym dochodem jest death money, dlatego:

- jak na blindach siedzą regi to kradniemy prawie z any2
- jak jest open z CO i call to squezujemy prawie z any2
- jak mamy goscia na BU ze stealem 40-50% to restealujemy go prawie z any2 ;)

Ogólnie wbrew stereotypom sss wymaga trochę myślenia, szczególnie na krótkich stolikach, blindy zrzerają cie bardzo syzbko i musisz wylapywac nawet najmniejsze spoty gdzie włączenie sie do gry bedzie EV+.

Narazie rozegralem tylko 3k rąk, ale jak zagram z 10k to wkleję wykres, sam jestem ciekawy czy cos z tego wyjdzie, z tego co słszałem dobre shorty mają naprawde przyzoity winrate, mimo ze nie wiąże ofc zadnych planów z graniem shortem to jesli było by to zyskowne to dlaczego by nie spórbowac? :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz sty 28, 2010 7:20 pm 
VIP
VIP

Minęło 72H od ostatniego wpisu.A tu cisza.

:club: [x] NL SH 0.05/0.10
:club: [x] NL SH 0.10/0.25
:club: [x] NL SH 0.25/0.5
:club: [48 BI ] NL SH 0.5/1
:club: [ ] NL SH 1/2
:club: [ ] NL SH 2/4

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC