Obstawianie.com

Teraz jest Śr sty 07, 2009 10:59 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: SzczęscieUśmiechaSięDoTwardzieliNieDoMarzycieli-DoyleBrunson
PostNapisane: Pt mar 14, 2008 12:21 pm 
Poker
Poker

Dla wielu osób wydaje się to bardzo skomplikowane gdyż nie wiedzą gdzie znaleźć te informację .Jednym przykładem jest poker grając w niego można dużo zarobić ale nie znąjąc przynajmniej podstawowych zasad można wiele wtopić .to znaczy stracić. Ale ludzie którzy umieją szukać dobrych informacji na temat tej gry mogą osiągnąć sukces ! Gdyż jest wiele ofert no deposit czyli dostajemy pieniążki od jakiejś firmy i nic nie tracimy możemy tylko zyskać ! Grając oczywiście mądrze .A więc polecam wszystkim początkującym by wyrabiali sobie takie bonusy gdyż nie jest to trudne.

Jest jeszcze wiele osób którym wydaje się że w pokera grają oszuści tj. niestety dla nas hazardzistów bardzo smutne .Ale cóż z latami ta sytuacja się poprawia . z czego jestem bardzo dumny.

Więc tym którym nie chce się robić polecam tą wspaniałą grę, a tak że tym którzy lubią spędzać czas przed PC bo mogą w ten sposób zarabiać kasę !!!

I jeszcze dodam troszku historii pokerowej , bo grając w pokera pasuje troszku o niej wiedzieć.

Historia
Historia pokera nie jest jednoznaczna. Jako pierwszy grę w pokera opisał Jonathan H. Green w 1834 roku. Była ona popularna wśród pasażerów statków, które pływały po rzece Missisipi. Gracze otrzymywali po pięć kart, zaś cała talia liczyła ich tylko 20 (od dziesiątek do asów). Niektórzy badacze twierdzą, że w pokera grali Chińczycy, już ok. roku 900 n.e.; inni z kolei upatrują źródeł w hinduskiej grze ganjifa. Możliwe, że poker wywodzi się ze staroperskiej gry as nas, której reguły perscy żeglarze przekazali osadnikom francuskim w Nowym Orleanie.
Poker rozwijał się przez lata: grano coraz większą talią kart, wprowadzano nowe układy, a także pojawiały się nowe rodzaje gier, jak poker otwarty czy dobierany. W roku 1872 ambasador Stanów Zjednoczonych w Wielkiej Brytanii publicznie ogłosił zasady gry w pokera dobieranego. Osiem lat później pojawił się, obecnie najpopularniejszy rodzaj gry, tj. Texas Hold'em. W 1896 roku rozpoczęto wydawanie pierwszego magazynu poświęconego pokerowi zatytułowanego Poker Chips.
Dziś poker jest jedną z najpopularniejszych gier karcianych. W telewizji puszczane są transmisje z turniejów pokerowych, a w Internecie pojawiło się wiele firm oferujących pokoje do gry w pokera online. W największej pokerowej imprezie świata - World Series of Poker w 2005 roku wzięło udział 23000 graczy. W roku 2007 w głównym turnieju uczestniczyło 6358 graczy a zwycięzca otrzymał 10 mln. dolarów.
(Wikipedia:)

To by było na tyle.Myślę że tego brakowało na naszym forum :D :P
Pozdrowienia ;)

Ostatnio edytowano Wt mar 18, 2008 6:14 pm przez agresor87, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Jak zacząć zarabiać nie mając pieniędzy i pracy ? :)
PostNapisane: So mar 15, 2008 9:45 am 
Admin
Admin

Masz sporo racji w tym co napisałeś, jednak aby zacząć regularnie zarabiać grająć w pokera należy poświęcić na to bardzo dużo czasu, tak jak w życiu najważniejsze jest doświadczenie. Należy jednak pamiętać, aby nie przedkładać pokera nad pozostałe dziedziny życi. Zawodowym pokerzystą można zostać w momencie gdy miesięczne zarobki są regularne, stałe i od dłuższego czasu no i naturalnie są na tyle wysokie, że można spokojnie za nie się utrzymać.
Rozumiem, że w tym temacie będziesz prowadzić swój blog, zamieszczać własne przemyślenia itp ? :)
Pozdrawiam

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: So mar 15, 2008 4:21 pm 
Poker
Poker

Tak tak będę tu zamieszczał swoje własne przemyślenia... :)

Z tym masz racje że trzeba poświęcić wiele czasu by coś osiągnąć :) Tak samo że nie należy przedkładać pokera na pozostałe dziedziny życia,bo gdy tak uczynimy możemy wiele stracić ;)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 11:04 am 
Poker
Poker

Ja sobie myślę teraz zrobić przerwę od grania w pokera gdyż przez 1h gram dobrze super tight :) a później przez drugą jak totalny fish :cry: .Uważam ze muszę poświęcić jeszcze troszku czasu na czytanie artykułów. A przerwa dobrze mi zrobi :D

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 12:22 pm 
Admin
Admin

agresor87 napisał(a):
Ja sobie myślę teraz zrobić przerwę od grania w pokera gdyż przez 1h gram dobrze super tight :) a później przez drugą jak totalny fish :cry: .Uważam ze muszę poświęcić jeszcze troszku czasu na czytanie artykułów. A przerwa dobrze mi zrobi :D

Nie zapominaj aby oprócz tight grać także agressive :) Natomiast lektura zawsze pomaga napewno nie zaszkodzi, ja teraz także poświęcam sporo czasu na lektruę, więcej niż na granie..

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 12:33 pm 
Poker
Poker

gram też agressive tyle że czasem to nawet nie pomaga, gdyż wczoraj na 0.5/10 ojro
na 2 stoliczkach miałem ręczne asy i na każdym wtopiłem po 10 ojro.Bo dałem przed flopem all -in,a ineczej nie umiem tego rozgrywać ;/

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 12:58 pm 
Poker
Poker

Jak mówią artykuły nie zrobiłem żadnego błędy gdyż piszą że z monsterami takimi jak AA czy KK najlepiej jest wejść all- in :) Teraz dostaję poprostu strasznie dużo bad beatów i tj zmartwienie :(

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 4:52 pm 
Admin
Admin

agresor87 napisał(a):
Jak mówią artykuły nie zrobiłem żadnego błędy gdyż piszą że z monsterami takimi jak AA czy KK najlepiej jest wejść all- in :) Teraz dostaję poprostu strasznie dużo bad beatów i tj zmartwienie :(

Tak bywa, ale po podliczeniu zawsze jesteś na plus z AA i KK all in także niezłomnie należy doprowadzać do sytuacji all in jeszcze przed flopem ;)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt mar 18, 2008 6:28 pm 
Strit
Strit

agresor87 napisał(a):

Ja czesto mam podobnie, nie wiem moze dlatego, ze denerwuje mnie czekanie cały czas na dobre karty, ktore nie przychodza. Czesto tez gdy ugram jakies pieniadze robie sie bardziej loose i wtapiam to co wygrałem albo jeszcze wiecej i musza odrabiac. Tym sposobem stoje w miejscu no i chyba najlepsza opcja bedzie sie douczyc, poczytac troche itd.. Pewnie masz tak jak ja wiec przerwa zrobi i tobie i mi dobrze ;)
Pozdro

ps spoko powiedzonko masz w tytule

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: SzczęscieUśmiechaSięDoTwardzieliNieDoMarzycieli-DoyleBrunson
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 6:42 pm 
Poker
Poker

Mam tak samo jak Ty jak byłem do przodu teraz jestem troszku do tył , no ale cóż jakoś się odrobię :) A tak szczerze mówiąc to lepiej mi wychodzi gra life :)
Bo od tego się przecież zaczynało ale nie zawszę ma się ten cenny czas..... ;)

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC