Teraz jest Pt lip 30, 2010 9:49 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Od NL2 do...? - moja przygoda z pokerem
PostNapisane: Wt lut 16, 2010 4:29 pm 
Adept
Adept

Na początku witam forumowiczów jako że to mój pierwszy post. :) W pokera gram od paru miesięcy, ale o tym raczej nie chcę pisać. To nie była gra godna pochwały. :) Jeden wtopiony no-depo bonus, ale od czegoś trzeba zacząć, hm? Tak to sobie tłumaczę. Aktualnie jestem w trakcie drugiego takiego bonusu na FTP. Na początku z danych 50$ spadłem do 23$ i porzuciłem granie na jakiś czas. W tym czasie trochę poczytałem, trochę pooglądałem i od dwóch dni znów pogrywam. Pierwszy dzień uznajmy za przygotowanie do powrotu - spadłem do 18 dolców... :) Dzisiejszy za to pozwala mi na trochę optymizmu. Bankroll wzrósł do ponad 31$, a ja chyba wreszcie załapałem, o co chodzi w grze na mikrostawkach. ;)
Bloga zakładam, żeby doskonalić swoją grę. Po cichu też liczę na to, że kiedyś, będąc >NL100, spojrzę na pierwszą stronę i się z siebie zaśmieję. ;) Będę też pewnie czasem wklejał poszczególne ręce licząc na ocenę lepszych ode mnie. Na dziś to chyba wszystko, dodam tylko wykres, żeby mieć lepsze porównania wyników z dnia na dzień i już uciekam.

Obrazek

Na wykresie nie ma wszystkich początkowych rąk, ale od teraz wszystko już powinno się zgrywać.

/Edit: Moja ranga na forum zdaje się świetnie mnie opisywać. :D

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Od NL2 do...? - moja przygoda z pokerem
PostNapisane: Wt lut 16, 2010 6:33 pm 
Moderator
Moderator

Witam na forum, hoodboy. Miło, że zacząłeś pisać bloga.

Również aktualnie gram stawki 0,01/0,02 z tym, że Pot limit Omaha ;)
Będę tu zaglądać i dopingować Cię w tym, abyś szybko i bez bólu wskakiwał na wyższe limity.

Na początek mam do zaoferowania przeczytanie naszych forumowych artykułów* i przejrzenie filmów instruktażowych** ;)

* portal/dzial/teoria-2.html
** portal/dzial/filmy-dla-zarejestrowanych-373.html

Pozdrawiam ;)

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 8:00 pm 
Adept
Adept

Teorię zacząłem zgłębiać właśnie przed dwoma dniami i powoli ją przyswajam przy stołach. Za to dzięki za wskazanie filmów, te przegapiłem a już widzę, że się przydadzą. :)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 11:19 pm 
Moderator
Moderator

również powodzenia NL2 fajne jest :D

:club:[*] NL SH 0.01/0.02
:club:[*] NL SH 0.02/0.04
:club:[*] NL SH 0.05/0.10
:club:[25bi] NL SH 0.10/0.20
:club:[cel] NL SH 0.25/0.50

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Cz lut 18, 2010 7:22 pm 
Adept
Adept

NL2 fajne jest? Uh, nie przekonasz mnie do tego. Nie po tych akcjach, które widziałem w ostatnich dwóch dniach. :) Sporo akcji przegrane na riverze, zawsze spadała ta cudowna karta dla przeciwnika. Co najgorsze nie mogę tu zwalić winy na zbyt małą agresję, bo rywale callują dosłownie wszystko. Co prawda był też ogrom donkowatych zagrań z mojej strony, w pewnym momencie trochę stiltowałem, ale na szczęście w porę się opamiętałem i obyło się bez większych strat. A co do tych złych zagrań właśnie... Mam straszny problem z koncentracją w czasie gry. Może to zabrzmi śmiesznie, ale jak obejrzę chociaż jeden odcinek High Stakes Poker albo Poker After Dark, to włącza mi się pokerowy klimat i automatycznie czuję się jak pro, dzięki czemu gram o niebo lepiej. ;) Jakieś rady odnośnie tego? Moim problemem jest to, że w pewnym momencie, po paru akcjach w których przegrywam, a przeciwnik pokazuje trash, zaczynam sprawdzać podejrzane bety, no i wychodzę na tym okropnie.

Podsumowując ostatnie dwa dni - wczorajszy zakończony -2BI, dzisiejszy pozwolił odrobić straty i wyjść + 1BI.

Cel na najbliższy czas - praca nad koncentracją w czasie gry.

Stan konta - 35.70$ (+5$ uwolnione z bonusu).

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz lut 18, 2010 8:07 pm 
Moderator
Moderator

hee ja bym tak nie powiedział na nl2 siedzę dokładnie 15 dni i jestem +45BI i tylko 2 dni miałem ujemne.Jak dla mnie za dużo się naoglądałeś właśnie zawodowców i przeczucie mi mówi że często przeceniasz siłę ręki i układu.Graj konsekwentnie i z pozycją.Gracze naprawdę potrafią się wypłacić mi w przeciągu 4 dni trafił się 1 bad beat z pulą uważaj 24$ na nl2 :D a tak to same plusy często gracze podbijają z QQ JJ TT a ja ich ciacham AA-KK itd..... .Dziś np trafiłem śmieszną akcję :

$0.01/$0.02 No Limit Holdem
PokerStars
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
CO Say_sorryme ($3.85)
BTN marcy_crass ($1.94)
SB alt2 ($2.02)
BB Hero ($2.32)

Pre-Flop: ($0.03, 4 players) Hero is BB 4 :diamond: 3 :diamond:
1 fold, marcy_crass raises to $0.04, 1 fold, Hero calls $0.02

Flop: 4 :spade: 6 :diamond: 7 :spade: ($0.09, 2 players)
Hero checks, marcy_crass bets $0.04, Hero calls $0.04

Turn: 7 :diamond: ($0.17, 2 players)
Hero checks, marcy_crass checks

River: 5 :diamond: ($0.17, 2 players)
Hero goes all-in $2.24, marcy_crass goes all-in $1.86

Final Pot: $4.27
marcy_crass shows a straight, Five to Nine
9 :club: 8 :club:
Hero shows a straight flush, Three to Seven
4 :diamond: 3 :diamond:

Hero wins $4.12 (net +$1.80)

marcy_crass lost $1.94

Hero wins $4.12 (net +$1.80)

marcy_crass lost $1.94

PS robisz jakąś selekcję stolików na których grasz ?
Korzystasz z PT albo HMa ?

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Cz lut 18, 2010 9:36 pm 
Adept
Adept

Hm, ja gram od 4 dni i też jestem te niby 8.5 BI na plus, ale strasznie denerwują mnie właśnie moje niektóre chore zagrania. Gdybym je wyeliminował, byłoby sporo więcej. Tak w ogóle w jakim roomie grasz? Bo pula 24$ na NL2 jest dla mnie niewyobrażalna. ;) Ja chyba nie widziałem większej niż 4$, ale ogólnie wyczytałem, że na FTP na micro często trafiają się w miarę sensowni przeciwnicy. To mnie trochę pociesza. ;) Aha, no i mówisz o tym jak kosisz ludzi z AA czy KK.. Ja np. dziś dwa razy nadziałem się na AA rywala mając KK. Raz nawet poległem AA z jakimś stiltowanym gościem, który akurat trafił dwie pary. Resztę AA-QQ na szczęscie wygrałem, ale co z tego skoro wygrane pule to najczęściej ułamki tych przegranych. ;)
Co do selekcji to zwracam uwagę głównie na procent oglądalności flopa. Jakieś rady? Hm... Korzystam z PT, a właściwie dopiero poznaję. Najbardziej interesujący jest dla mnie póki co wykres z gotówką. ;)

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Cz lut 18, 2010 9:46 pm 
Moderator
Moderator

Wiele osób mówi że statystyki przydają się od np NL10 NL20 itd... ja uważam że programy takie jak HM czy PT są przydatne nawet na nl2 szczególnie kiedy grasz np 4 albo więcej stolików na raz.Widzisz bardzo wiele opcji np jaki procent rąk gracz podbija i jak jest agresywny i wiele wiele więcej wystarczy pogrzebać po forum i filmikach i wszystkiego się nauczysz.Ja gram na Pokerstars ze względu na dużą liczbę graczy ale lada moment zmieniam platformę na której jest jakiś konkretny RB i promocje od depozytu.Co do nadziewania się z KK na AA to jest normalna sytuacja i to nie raz jeszcze odczujesz na microstawkach prawie każdy włoży cały stack na sprawdzenie albo calluje żeby zobaczyć flopa.Jeśli chodzi o wykres z gotówką to nie patrz na to $$$$ powinny ciebie najmniej interesować ważny jest zysk w BI/BB i wspinanie się na wyższe limity.Nie wypłacaj pieniędzy zanim nie wejdziesz na jakiś konkretny limit a jak już będziesz na tym nl30 50 100 podziękujesz mi że ci mówiłem abyś nie wypłacał BM.

Jeśli trafisz np jakiegoś bad beat to całkowicie zapomnij o tamtej sytuacji tylko graj swoje a spokojnie odrobisz,koncentruj się na wygrywaniu na słabych graczach i unikaj tych dobrych z którymi będziesz to miał zawsze nerwówkę na river.

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Pn lut 22, 2010 12:16 pm 
Adept
Adept

Po dwóch dniach przymusowej przerwy spowodowanej brakiem czasu i drugiego dnia też internetu, hoodboy wraca na stoliki. :D Po dzisiejszej przedpołudniowej sesji (1274 hands) do swojego konta mogę dopisać + 4BI, co cieszy. Trafiły się 2 bad beaty, ale trafiło się też parę zagrań, które oddały mi moje pieniądze z nawiązką. Wydaje mi się, że opanowałem względny spokój podczas gry, ale nie wiem, może tak mi się tylko wydaje, bo wygrywam. :) Zacząłem się też zagłębiać co nieco w PT i martwi mnie jedna rzecz - czerwona krecha pieniędzy wygranych bez showdownu. Od początku mojej gry konsekwentnie pikuje w dół, a przeglądając staty na innych blogach widuję tę kreskę nawet powyżej zera. Zastanawiam się tylko, czy na tak niskich limitach da się tak ją utrzymywać, wszak agresja na stołach NL2 raczej nieskutecznie odstrasza rywali od puli (wręcz przeciwnie, zachęca ich. :) ), a mi do głowy nie przychodzi inny sposób na wygranie puli bez showdownu. :) Może ktoś bardziej doświadczony pomoże?

Stan konta: 44.67$
BI do NL5: 9/25

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn lut 22, 2010 3:36 pm 
Moderator
Moderator

Na micro stakes bardzo często dochodził będziesz do SD ponieważ dużo graczy to CS i donki które sprawdzają z 2 parą rozgrywają nieopłacalne drawy itd... .Do tego się przyzwyczaj i tego nie zmienisz to chyba raczej plus granie z takim przeciwnikiem niż np na nl50 nl100 przeciwko totalnemu murkowi.Mógłbyś swoją drogą wrzucić kiedyś wykres po np 10k rąk .Powodzenia w grze

Zobacz profil  Online

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC