Teraz jest Pt wrz 10, 2010 3:58 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Give me one BB please
PostNapisane: So lis 29, 2008 1:44 am 
Aktywny
Aktywny

Dzień dobry!
Jako, że od trzech miesięcy grywam głównie turnieje na Evereście (95% tego co gram) i idzie dość dobrze, postanowiłem otworzyć blog, gdzie będę opisywał co się dzieje.
Kilka słów o mnie: Karierę z zarabianiem online rozpocząłem od klikania w banerki :D. W sumie gdyby nie to, to teraz nie pisałbym tego posta, ponieważ w jednym z maili pewien użytkownik polecił stronę partypoker gdzie dawali 50$ na początek. Od razu się podjarałem i założyłem konto na mamę (nie miałem 18 lat jeszcze). Pamiętam swoje początki - teraz jak o tym myślę, to śmiech na sali - akcje na NL4 gdzie szły minrererereraisy preflop były na porządku dziennym :D. Dziwie się, że nawet coś udało mi się wtedy wypłacić. Rekordowy stan konta na partypoker=80$, które wjebałem w jakieś 3 tyg. po czym szukałem kolejnych promocji typu no-deposit. Zakładałem konta po wszystkich krzakach, gdzie dawali chociażby 1$, aż w końcu jakoś się wybiłem i udało się ugrać trzycyfrowy bankroll. Cały czas wtedy grałem stoliki. Ok. półtora roku temu przeniosłem się na everest gdzie grywałem NL25 shortstakiem, aż bankroll osiągnął kwotę powyżej 1k$. Czułem, że jestem dobry i rozpocząłem grę NL50 SH, później doszedłem do NL100 i sam wciąż nie wiem jak (buehe), ale w 2 tyg. wjebałem prawie pół rola. Grindowałem znowu NL50, aż w końcu postanowiłem zmienić room. Krążyłem tu i ówdzie, aż w końcu zagościłem na bossmedii. Tam młuciłem NL25 przez jakieś 5 miesięcy z marnym skutkiem - sam nie wiem czemu nie potrafiłem się przełamać i regularnie wygrywać. Po ok. 100k hands miałem tam minimalny plus. Doszedłem do wniosku, że trzeba coś zmienić i wtedy zainspirowany wynikami Slayera, przyjąłem jego zaproszenie aby powrócić na Everest, by grywać tam turnieje (za co serdecznie dziękuję!).
Przejdźmy do sedna sprawy - początkowo średnio mi szło - grałem wszystkie turnieje na które pozwalał mi bankroll, czyli takie z wpisowym 5-30, czasami jak wygrałem satelite to zagrałem 10k za 109$, gdzie oczywiście grałem pod presją. Pierwszy depozyt (przeniesienie części rola) przegrałem dość szybko, ale nie poddałem się - szybka pożyczka od dziadka S. i zgodnie z prawem kredytowym, kasa ta okazała się "szczęśliwa", bo wygrałem swoją pierwszą kwotę powyżej 1k$. W niedługim odstępie czasu zająłem 1 miejsce w 5k gtd i kolejna kaska na konto. Po przelaniu całego bankrola na Ev, czułem większą swobodę i nie grałem już tak asekuracyjnie jak kiedyś. W końcu zacząłem doceniać pozycję w późnych fazach turnieju i nie mam stracha rzucić allina z buttona z Q5o.
W październiku przerwa pół miesiąca - brak neta na stancji - rozpocząłem studia na kierunku Oceanografia na UG w Trójmieście. Jak narazie kierunek mi się podoba - mimo iż należy do abstrakcyjnych to wierzę, iż coś po nim osiągnę (jeśli skończę). Nie narzekam na ogrom pracy, od czasu do czasu siądę coś powtórzyć, jakąś pracę napisać i wyniki mam zadowalające (w liceum przyzwyczaiłem się do ocen z dolnej półki, więc ambicji na prymusa nie mam :D). Jednak studenckie życie to jest to, na co czekałem całe życie - nikt się mnie nie czepia, że nie mogę zjeść na kolację jajka na twardo jeśli jadłem na śniadanie jajecznicę, bo nie dostarczę organizmowi dostatecznej ilości wartości odżywczych. Nikt nie mówi mi, że ogryzek, który wyrzuciłem do kosza można było jeszcze ogryźć i zmarnowałem sporą część jabłka... Wolność!
Listopad - dobry miesiąc - 2x drugie miejsce w 10k, kilka mniejszych wygranych i aktualnie wynik jest taki, że mój bankroll wynosi 5x kwota początkowa. Licze, że uda mi się utrzymac 4 pozycję w tabeli liderów turniejowych Everesta.
To tyle jeśli chodzi o przedstawienie mojej postaci. W przyszłości będę starał się pisać posty co jakiś czas, jeśli kumulacja ciekawych sytuacji będzie wymagała przeniesienia ich na "papier".
Aha, a co do tytułu bloga, to zainspirowali mnie do tego gracze, których widziałem na FTP na stawkach NL100k, jednak nie siedzieli oni przy stoliku, a pisali na chacie teksty właśnie typu "Phil, transfer me 1k$, its just 1BB for you" :D. Moim celem jest, aby kiedyś ktoś do mnie tak napisał.

Pozdrawiam, Mutant (Resublimator hehe).

Ostatnio edytowano Wt lis 10, 2009 6:01 pm przez MutantVirus, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil  Offline

Tytuł: Re: Give me one BB please
PostNapisane: So lis 29, 2008 2:00 am 
Ekspert Pro
Ekspert Pro

Dzień Dobry Mutancie !

Mam nadzieję że nasza współpraca jako ekspertów NL MTT będzie długa i owocna !!! Kolega Mutant nie wspomniał że jest absolwentem Wyższej Szkoły Pokera Francuskiego im. Profesora Foukadira i pobierał nauki od największych graczy naszych czasów. Liczę że jego doświadczenie i wiedza pomoże w rozwoju forum i wszystkich jego członków.

Pozdrawiam i życzę sukcesów na arenie Everestowej.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: So lis 29, 2008 7:33 am 
Admin
Admin

Witam

Na wstępie napiszę, że bardzo cieszę się że postanowiłeś założyć blog i dołączyć do ekspertów MTT. Na pewno część użytkowników może być lekko zdezorientowana ;P Jednak po tym jak przybliżyłeś nam swoją osobę z pewnością wiele osób ucieszy się, że ich rozdania oceniać będzie tak doświadczona osoba.

Powodzenia na uczelni i w pokerze i wielu trafnych analiz na spółkę z Slayerem :)

Obrazek

Obrazek

Sprawdź aktualną rozpiskę naszych turniejów i wiele więcej:

Obrazek

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: N lis 30, 2008 11:31 pm 
Aktywny
Aktywny

Witam. Jako, że kończy się tydzień napiszę jak mi poszło.
W środku tygodnia grałem standardowe dzienne zestawy turniejów (czasami dochodziło jakieś turbo za 30$ itp):
Obrazek
I rozkładało się to tak:
Obrazek
Jak widać, 3 dni miałem bez ITM i w sumie dzisiejszy też można do takich zaliczyć, bo ta wygrana to wejściówka do 100k. Na plus wyszedłem głównie dzięki zajęciu 4 miejsca w 15k za 55$, 6 w 7.5k za 50$, 4 w 5k za 11$ oraz tak jak pisał już Slayer - 3 w 4k za 20$ gdzie razem zaliczyliśmy top3 :D.
Mimo iż sporo już widziałem wciąż suckouty mnie tiltują jednak tylko na kilka sekund kiedy mam chęć roznieść na kawałki wszystko co jest pod ręką.
Dzisiaj w 10k za 109$ udało mi się zrzucić AA, jednak nie wiem czy właściwie, ponieważ przeciwnik nie pokazał ręki, ale myślę że tak, bo jest on donkiem, na którego mam notatkę że calluje ścierwa i drawy ciągnie do końca.
http://www.pokerhand.org/?3522770
W 100k długo nie zabawiłem - na początku słabe ręce, straciłem 1/3 stacka próbując kilka razy trafić flop jednak nic z tego. Ostatecznie mając 10BB poszedłem allin z AQ i przegrałem coina vs 77.
W 10k odpadłem także przegrywająć coinflipa jednak sytuacja była trochę inna: http://www.pokerhand.org/?3522315 ten jego reraise wydał mi się trochę za duży jak na jakiegoś monstera który by mnie dominował, ale był na tyle zadowalający aby zagrać w tym momencie allin i zgarnąć pulę bez showdownu. No nic, next time.

Nie wiem czy jutro grać, czy się uczyć, bo muszę zaliczyć koło z rozpoznawania skał, jednak mam jeszcze tydzień na to, więc pewnie scenariusz jest prosty do przewidzenia :D.

Na koniec jeszcze zdjęcie mojej osoby przy stanowisku gry: http://i37.tinypic.com/2z5vitu.jpg

Pozdrawiam, MutantV.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt gru 02, 2008 1:49 pm 
Admin
Admin

Pozycję podczas gry mam taką samą tylko, że trochę inne wyniki ;P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Wt gru 02, 2008 2:30 pm 
Aktywny
Aktywny

Witam serdecznie nowego eksperta i doświadczonego gracza :)
Jestem ciekaw kolejnych wpisów i sukcesów, powodzenia!

:c Zarabiaj na poleconych z ForumPokerowe.com nawet $100 za osobę!
:c Sprawdź jak zdobyć status aktywny oraz VIP
:c ForumPokerowe.com - Serwis inny niż wszystkie

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Pn gru 08, 2008 10:58 pm 
Aktywny
Aktywny

Czas na post.
Tydzień był dla mnie wyjątkowo marny. Przez całe 7 dni zaliczyłem chyba 2 ITM, z czego 1 to buble w satelicia (kasa zamiast wejściówki). Wczorajsze 100k zakończyłem po ok. godzinie murowania, gdy ostatecznie rzuciłem allin z TT i przegrałem już pierwszego coinflipa vs AK. Do turnieju wkupiłem się bezpośrednio, mimo iż grałem 3 satelity, ale w 1 odpadłem 13 gdy 12 wchodziło, w drugiej 15 gdy 16 wchodziło, a w trzeciej "na szczęście" po kilku minutach gry. Frustracja narastała i po odpadnięciu ze 100k wyrejestrowałem się z turniejów, które miałem grać i dla rozluźnienia wieczór poświęciłem na nowozainstalowaną grę - Gothic 3. Jako, że jestem fanem Gothica to od razu mnie wciągnął, tak że dzisiaj zagrałem tylko 2 satelity turbo i 1 turniej, z którego chciałem szybko odpaść i oczywiście po 10 minutach byłem w top10... ale ostatecznie odpadłem blisko płatnych, po stealu z 63o.
Jedyny ITM, który zaliczyłem na szczęście lekko zrekompensował to wcześniej wjebałem, ale i tak nie wyszedłem na +, mowa tu o 7.5k gtd, gdzie zająłem 2 miejsce (pierwsza ręka HU allin pf AJ<K5 ds;lkahfksjdhg;lpjsjkdahfkj) i wygrałem 1500$ (Slayer 3rd place!). Ostatnie 10k za 100 bardzo mnie zirytowało, ponieważ odpadłem AK vs KQ, gdzie KQ allinował donk grający 80/10 i takim właśnie graniem nabudowany na chiplidera.
Niepowodzenie w turniejach wynikało głównie, z braku szczęście w kluczowych momentach - przegrywałem decydujące coinflipy, gdy miałem AQ ktoś zawsze miał AK itp itd. Przez ostatnie 2 dni nawet ograniczyłem stealowanie w późnych fazach i dlatego te 2-3 dni przerwy dobrze mi zrobią.
Żałuję, że od początku swojej przygody z turniejami nie zacząłem uzupełniać bazy PT, bo miałbym teraz już solidną próbkę, no ale trudno, za lenistwo trzeba ponieść karę.
Na koniec wykresik z PT. Jak już wspomniałem - bazę prowadzę dopiero od 2 tygodni, a więc odwzorowanie, co do wyników ogólnych myle, ale dobrze ukazuje ostatni tydzień.

Obrazek

Aaa i zapomniałem dodać, że w listopadzie udało mi się ostatecznie zająć 5 miejsce w tabeli liderów turniejowych Everesta, co jest moim najlepszym wynikiem w tej konkurencji :D.

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 7:39 pm 
Aktywny
Aktywny

Zaniedbałem bloga :(. Głównie wynikło to z tego, że od połowy listopada do połowy grudnia miałem niezły zjazd na 1/3 rolla. Zaliczyłem wtedy rekordową serię prawie 50 turniejów bez ITM. Nie będę wszystkiego zwalał na pecha, bo faktem jest iż podjarany wcześniejszymi wygranymi przestałem przestrzegać BM, który wcześniej był dla mnie biblią. Ostatecznie w połowie grudnia odłożyłem pokera na niemalże miesiąć i grałem na prawdę sporadycznie, głównie NL100 i NL200 SH, gdzie szło mi średnio. Do tego doszła sesja na studiach, co zaowocowało kompletnym brakiem motywacji do gry. Co do sesji to kiedy ostatecznie nadeszła, okazało się, że bardziej musiałem się postarać, aby zostać do niej dopuszczonym niż aby ją zdać. Na ostatnich ćwiczeniach z geologii musiałem zaliczyć 3 koła + na bioli w ten sam dzień 2 koła - udało się buehe. Na egzaminy prawie nic się nie uczyłem - filozofię i logike zaliczyłem ze ściąg, biola bez nauki na 4+ lol, do geologii fizycznej musiałem się pouczyć pare godzin, bo przez cały semestr byłem na 2 wykladach, więc nie miałem co liczyć na farta jak donk, chemia zaliczona bez problemów i semestr do przodu.

Do gry powróciłem jakoś w połowie stycznia i już kilka dni po rozpoczęciu zaliczyłem jak na razie najlepszy mój wynik - 1/440 w 10k gtd rebuy na Evp i 3.8k$. Wygrana ta zrekompensowała wcześniejszy swing i od razu zachciało mi się grać, ale miałem postanowienia co do turniejów za 100$ i wyżej - aby grać je narazie tylko z satelit i tego się trzymam (choć ostatnio 100k za 215$ zagrałem bezpośrednio, bo miałem w planach tylko ten turniej tego dnia).
Gra narazie idzie średnio. Na Ev zaliczyłem jeszcze 2 miejsce w jakimś gównianym turnieju i niecałe 1k$ dla mnie po przegranej AA<K9 w HU. W sumie nie gram tyle co Slayer, więc wyniki przyjdą trochę później. Ostatnio do turniejów z Everesta dokładam sobie kilka z FTP i jeśli przyzwyczaję się do tego roomu, to możliwe, że przeniosę się tam na stałe.

Na koniec moje najlepsze zagranie w historii pokera: http://www.pokerhand.org/?3841382

Zobacz profil  Offline

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 8:44 pm 
Ekspert Pro
Ekspert Pro

MutantVirus napisał(a):
Na koniec moje najlepsze zagranie w historii pokera: http://www.pokerhand.org/?3841382

chyba jednak nie o to rozdanie chodziło ci ,czy o czyms nie wiem :D

dobrze ,że uczelnią sie nie musisz przejmować i możesz grać :) nie to co u mnie .

:c Naucz się jak wygrywać!
:c Wklejaj rozdania do oceny NL Holdem
:c Wklejaj rozdania do oceny Omaha

Zobacz profil  Online

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 8:58 pm 
Admin
Admin

good fold :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC