Herek napisał(a):
luckyboy napisał(a):
Herek napisał(a):
Hehe trochę policzyłem i wyszło mi, że grając nl10 z winrate 18bb/100 (bardzo realne)
Lol unreal

Na nl10? Sądzisz? nl50 + to może i tak, ale na micro?
http://images45.fotosik.pl/273/ed7843562709f464.jpg to wykres z nl30
Elczu - bb piszę , nie BB (ptbb)
Chłopaki, to tylko wyliczenia. Sam zoabczę jak to wyjdzie.
Moim zdaniem popełniasz błąd logiczny (Elczu też)
Bardzo dobry gracz może pewnie na NL10 wystukać 18 bb/100. Ale taki gracz idzie do góry i tam znowu ma trudno i winrate mu spada i tak w kółko. Zatem jak będziesz tak dobry żeby wystukać taki wykres to będziesz grał NL50 a tam winrate 18 bb/100 jest z biedą osiągalny pewnie dla gości którzy miażdżą NL400 itd.
Nie wiem co to za wykres, ale sam fakt że ktoś drze do $4K na NL10 (do 400 BI !) w takim okresie wygląda mi na jakiś challenge/zakład/demo do celów edukacyjnych kogoś z wyższych stawek, a z uwagi na nonsensowność takiej zabawy (niecałe $7/h) nie wykluczyłbym nawet że to rozgrywka z photoshopem
Generalnie 18 bb/100 wydaje się mało prawdopodobne, bo to znaczy że musiałbyś mieć prawie 20% edge nad przeciętnym poziomem graczy na tym roomie na tej stawce. To zajebiście dużo z matematycznego punktu widzenia. Biorąc pod uwagę że sporo pul na tym poziomie grasz z nitami którzy statystycznie nie płacą, sporo z graczami SS, że na NL10 generalnie fold equity jest znacznie pomniejszone, to oznacza że średnio pozostałe pule musiałyby być przepłacone przez przeciwników o jakieś 30%. To straaasznie dużo w long runie bez mega upswinga nawet dla zajebistego gracza.